Inför VSK – IFK Vänersborg ikväll 19:15

I kväll väntar den tredje kvartsfinalen mellan Västerås SK och IFK Vänersborg i ABB Arena. Vänersborg har 2-0 i matcher och kvällens match kan alltså vara direkt avgörande för om IFK går till semifinal.

Laget åkte upp redan under fredag förmiddag för att checka in på hotell i Örebro. Där kommer de övernatta till lördag för att vara väl förberedda för en eventuell fjärde kvartsfinal på söndag. Inget tas ut i förskott och Stefan Karlsson och hans mannar är förberedda på en tuff match.

– Vi har haft träning och förberedelser onsdag och torsdag, nu samlar vi kraft och åker till Västerås för att vinna! Laget är i balans både mentalt och spelmässigt och vi ser ödmjukt fram mot matchen, säger Karlsson.

Även lagkapten och försvarsdirigenten Martin Röing känner sig väl förberedd.

– Vi har skapat en trygghet och en tro på det vi gör. Och just det känns som det viktigaste, det är tillsammans som vi har tagit oss till där vi är idag och det är tillsammans som vi ska fortsätta framåt, säger Röing och betonar vikten av stödet från supporterklubben och publiken.

– Detta är också orsaken till att vi vill vara med att stötta Älgarna för att få med så många som möjligt på bussarna till Västerås. Vi är verkligen glada för det underbara stöd som vi har haft i båda kvartsfinalerna hittills och framförallt i hemmamatchen då hela arenan levde med.

– Så jag hoppas att vi ses i Västerås så att vi tillsammans återigen kan vinna både läktarfighten och på plan, avslutar Martin.

Två bussar med supportrar är i skrivandets stund på väg mot Västerås och ABB Arena, så nog ska IFK få sitt stöd från läktaren.

Mer om matchen: