Inför VSK borta

IFK Vänersborg spelar på lördag 17.00 bortamatch mot Västerås SK.

IFK Vänersborg åker på lördagen upp till Västerås för möte med Mesta Mästarna VSK, just nu tvåa i elitserietabellen efter suveränen Villa Lidköping. Laget står på elva segrar, fem förluster och två oavgjorda den här säsongen. En av de oavgjorda matcherna kom som bekant mot IFK Vänersborg i höstas, där IFK hade ledningen med en bit in i den andra halvleken men fick se VSK hämta upp till 5-5 innan matchen var färdigspelad.

VSK kommer närmast från en förlust borta mot Hammarby där VSK låg under med 7-0 (!) efter 55 minuters spel. Därefter reste man sig dock och visade att man är tunga att möta när man trycker på och lyckades nästa göra match av det hela, men man kom inte närmare än Martin Landströms 8-6-mål i 83:e minuten.

I matchen mot Hammarby fick Västerås skyttekungen Daniel Johansson skadad och han är ett osäkert kort idag. Han delar även ledningen i interna poängligan med vänersborgaren Christoffer Fagerström, båda på 22 poäng. VSK är annars som vanligt de senaste åren framförallt ett starkt kollektiv där många är delaktiga. I VSK dras även Jesper Jonsson och Pontus Vilén med skador och ingen av dem kommer till spel på lördagen.

För IFK Vänersborg saknas alltjämt Kimmo Kyllönen (förhoppningsvis tillbaka mot Hammarby) och Max Sundelius som båda dras med skador. Målet kommer därför vaktas av Anton Svensson precis som de senaste matcherna.

Efter den här matchen väntar ett längre uppehåll fram till 25 januari pga landslagsspel (för IFK är det Lukas Forsström, Kalle Lempinen, Niklas Holopainen och Juho Liukkonen som åker iväg till sina respektive landslag) innan serien återupptas med en riktig fyrapoängsmatch mot Hammarby hemma i Arena Vänersborg onsdag 25 januari.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson