INFÖR VILLA-LIDKÖPING – IFK VÄNERSBORG

Imorgon torsdag drar kvartsfinalserien mellan Villa-Lidköping och IFK Vänersborg igång när lagen möts i Sparbanken Arena i Lidköping. En matchserie som många väntat på och inte minst spelare och ledare i IFK Vänersborg

-Det kommer att bli väldigt roliga matcher, och vi är redo, säger IFK-tränaren Magnus Nordin. Det kändes bra när Villa valde oss, och det kommer inte att behövas någon extra tändvätska för dessa matcher.

Matchserien mellan de båda antagonisterna har skapat ett stort intresse, framförallt i Västsverige, men också i övriga bandysverige. Magnus Nordin tycker det är väldigt kul, men säger att laget inte har så mycket tid att lägga på allt runt omkring.

-Vi sluter oss om det vi kan påverka och fokuserar på det. Men vi är också medvetna om intresset, och vi känner av det. Jag sa till gruppen att det är många som aldrig får spela sådana här typer av matcher så vi ska verkligen ta var på detta, och är självklart väldigt ödmjuka inför uppgiften.

IFK har tränat på som vanligt under veckan och Nordin tycker det har flutit på fint i förberedelserna. Han har dock märkt att det varit lite extra laddning bland spelarna.

-Det känns bra, och det säger jag inte för att jag måste utan det känns verkligen bra. Lite mer fokus och koncentration har det varit men även en hel del skratt. Vi har gjort det vi har bestämt att vi ska träna på, och vi känner ett lugn och trygghet i det vi gör.

Magnus Nordin håller med om att Villa är favoriter, och att IFK slår ur underlägen, men han säger också att nu är Elitserien historia och nu gäller helt nya förutsättningar. Först till tre är det som gäller säger han.

-Villa vann serien och är Sveriges bästa lag, och de valde oss först så de tycker väl att vi är de svagaste av de fyra. Men vi har tittat på lite olika matcher i matchen och olika moment där jag tycker vi är bättre än dem. Kan vi få till dessa så har vi en bra chans. Vi känner oss absolut inte slagna på förhand.

Framförallt gäller det för IFK att få till en bra defensiv, som man haft de senaste matcherna. Laget ställer också upp med samma manskap som senast mot Edsbyn.

-Det blir väldigt viktigt för oss att hälla tätt bakåt. Villa är otroligt starka offensivt och anfaller med många spelare, och de har bra spetskvalitet i sitt anfallsspel. Vi måste vara extra noga i inledningen så vi inte kommer efter och måste jaga ikapp. Gör vi det så talar tiden för oss.

Magnus Nordin hoppas också på bra stöd på läktaren från IFK-supportrarna.

-Det betyder mycket för oss att vi får stöd. Vi måste hjälpas åt, spelare, ledare och supporters för att vi ska kunna rå på Villa, säger Magnus, som inte vill tippa något om utgången.

-Kommer vi upp i den nivån vi gjort i de senaste matcherna, så har vi bra chans att vinna matchen. Vi är lugna och trygga och har matchplanen klar. Som jag sa, så är det först till tre segrar, det är vad det handlar om.

Magnus Nordin