Inför Vetlanda – IFK

Imorgon fredag träningsmatchar IFK Vänersborg igen, och denna gången möter man Vetlanda på bortais. IFK-tränaren Stefan Karlsson är redo för matchen och han har taktiken klar.

– Vi ska starta så som vi avslutade förra matchen mot Villa, säger Stefan.

Ja matchen mot Villa innehöll ju en magnifik avslutning från IFK:s sida, när man vann den andra halvleken med hela 5-0.

– Skämt åsido säger Stefan. Vi ska jobba vidare med vårt spel och testa de saker vi tränar på. Resultatet är egentligen inte så viktigt, utan det gäller att jobba vidare och vi lär oss hela tiden.

I IFK lägret är så gott som alla spelare skadefria, förutom Adam Herou-Löf, men Stefan hälsar att Adam ska gå för fullt på träning nästa vecka. Under tiden så vikarierar Robin Lundqvist tillsammans med Olle Berglund på halven.

pk7224

Robin Lundqvist i mötet med Jensej. Foto: Patrik Karlsson

Förra veckan var det upp och ner i de två matcherna IFK spelade. Förlust mot Gripen som sedan följdes upp med seger över Villa två dagar efteråt. Stefan Karlsson tycker inte att det är så mycket att fästa sig vid.

– Det är så det fungerar på försäsongen. Mot Gripen var vi helt enkelt matchovana, och mot Villa började vi lite svagt med defensiven, men den fick vi ordning på, och då blev vi ett helt annat lag. Det är ju nu i träningsmatcherna vi ska testa och prova oss fram, menar Stefan.

Matchen mot Vetlanda är den sista rena träningsmatchen för IFK. Efter detta följer Svenska cupen i Lidköping nästa helg, och två veckor senare är det World cup i Sandviken, innan det är dags för seriepremiär mot Gripen den 22 oktober i Arenan.