Inför Vetlanda – IFK Vänersborg, tis 30/12 kl 19

Text: Rickard Sköld  Foto: Patrik Karlsson

pk8881

Robin Lundqvist på framfart i säsongens tidigare hemmamöte mot Vetlanda. Foto: Patrik Karlsson

På tisdag är det dags för en ny bortamatch, och det är en frisk och skadefri trupp (bortsett från Petter Andersson) som åker ner till Småland imorgon vid lunchtid.

Hemmamötet mot Vetlanda i höstas slutade som bekant 5-5, och vi kan räkna med en ny tuff match i en rekordjämn serie. På annandagen stod Villa för motståndet, som då bara var en poäng bakom i tabellen. Nu gäller samma sak med skuggande Vetlanda.

– Det är fem poäng mellan tvåan och nian. Jag kan faktiskt inte komma ihåg att det varit så jämnt någonsin som det känns i år, säger Martin Röing.

Lagkaptenen menar att det förutspåddes en jämn serie redan innan säsongen, då många lag såg till att förstärka truppen.

– Nu är det många som tappar poäng och det blir inte lika förutsägbart. Men jag tror att det är positivt med en jämn serie. Det blir fler matcher som gäller något, och det borde öka intresset för lagen och sporten.

På sista träningen fick laget bland annat videoanalysera derbyt mot Villa, och det handlar som vanligt om detaljer som ska slipas på.

– Vi har pratat om hur Vetlanda spelar i stora drag, utan att gå in på konkreta saker från den förra matchen. Vi har förändrats en del sedan dess, och mest pratat om motståndarnas styrkor och svagheter, vilka spelare som utgör de största hoten, hur de agerar i vissa situationer och hur de avslutar sina anfall, säger Martin.

Han menar att de inte alls var nöjda med insatsen mot Villa, men att det är en väldigt bra stämning i truppen och en enorm revanschlust. Något som kanske bådar gott, med tanke på att det lät likadant efter bortaförlusten mot Bollnäs.

Två dagar senare slog man serieledande Sandviken.

Matchen kan ni följa på elitrapport.se.