INFÖR VETLANDA – IFK

pk3714

Alexander Zitouni är tillbaka i Vänersborg efter VM-äventyret. Foto Patrik Karlsson


Imorgon onsdag återstartar Elitserien efter VM-uppehållet, och det är en intensiv avslutning som väntar. Tre matcher ska spelas innan nästa tisdag och sedan startar slutspelet fredagen därpå. IFK åker imorgon till Småland för att möta Vetlanda, ett Vetlanda som redan är slutspelsklart.

-Det känns bra att komma igång igen. Vi avslutade bra mot Bollnäs och förhoppningsvis har vi med oss det spelet imorgon, säger IFK:s tränare Ari Holopainen.

IFK har ju haft fem spelare representerade i VM i Chabarovsk, så det har varit lite manfall på träningarna under uppehållet.

-Det har gått bra, men naturligtvis så blir det lite svårare att få till bra träningar med fem man borta. Vi har dock fokuserat mycket på fysiken och inte så mycket på spelövningar, och jag tror vi ska vara bra förberedda inför avslutningen.

Som ni kanske läst så har det varit en del strul för VM-spelarna att ta sig hem. Ett snöoväder i Chabarovsk orsakade en del förseningar men Alexander Zitouni, och de finländska killarna är tillbaka i Vänersborg. Norske Felix Callander hinner dock inte hem utan han står över morgondagens match.

-De är hemma men har inte hunnit träna ännu så vi ska ha en lätt träning i morgon bitti för att se deras status, förklarar Ari. Vi behöver få igång dem och jag vill se dem på isen innan vi åker. Men förhoppningen är att alla är pigga och klara för spel.

Vetlandas har haft två spelare med i Sveriges VM-trupp, Johan Löfstedt och Joakim Andersson. Joakim Andersson är dock avstängd imorgon efter ett matchstraff han ådrog sig mot Broberg strax innan VM.

-Andersson är bra så att han saknas kommer säkert att påverka deras spel. Men det påverkar inte oss utan vi måste ha fokus på vårt spel. Vi är väldigt medvetna om situationen och vad som krävs för att spela slutspel, så vi har pratat mycket i termerna om att vi verkligen gillar detta läge.   

Efter Vetlanda ska IFK möta  Kalix och Edsbyn, och Ari Holopainen vet vad som krävs för att laget ska ta sig till slutspel.

-Vi behöver tre helst fyra poäng till. Vårt slutspel har ju redan börjat på nåt sätt, och det är ju detta vi har tränat för hela säsongen. Jag hoppas vi kan göra en lika bra laginsats som senast mot Bollnäs och att vi vågar spela ut vårt spel, då har vi stora möjligheter att få med oss poäng hem imorgon, säger  Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson