Inför Vetlanda borta, fredag kl. 19

 

Se matchen live på bandyplay.se

pk2880

Ska Hedqvist och Viklund kunna jobba hem två nya poäng mot Vetlanda? Foto: Patrik Karlsson

Vid fredag lunch går spelarbussen från Arena Vänersborg mot Vetlanda för den fjärde omgången i Elitserien. Efter de tre inledande omgångarna har kamraterna kammat hem full pott med 6 poäng och leder därmed serien inför helgens omgång. (Se tabell)

-Det känns väldigt bra att vi har börjat så här, det ger oss arbetsro, konstaterar tränare Stefan Karlsson som är nöjd med lagets prestation så här långt.

-Vi har skapat ett lugn i spelet och i offensiven, där vi spelar mer tillsammans med varandra och det har också gett oss en bättre defensiv. Vi har släppt in lite mål hittills och det är bra.

Med en målskillnad på 19-5 och där storspelande David Borvall i senaste matchen höll nollan finns det anledning att vara nöjd med defensiven.

Men, man är inte bättre än sin senaste match, och på fredag kväll väntar en ny match mot Vetlanda borta. Och matcherna mot Vetlanda brukar vara tighta och jämna, så räkna med en tuff fight i SAPA arena.

-Vetlanda har gjort en bra försäsong och är ett lag med ambitioner att de vill utmana de bästa lagen i serien. De har tappat 3 av 4 poäng i inledningen och är säkert revanschsugna på hemmaplan, säger Stefan.

Vetlanda spelade 6-6 i första matchen mot Bollnäs på hemmaplan och förlorade sen mot Kalix borta med 5-4 i onsdags, efter att ha tappat en 3-0-ledning.

Kamraterna gjorde på torsdagseftermiddagen en lätt träning och hade ett kort snack om matchen mot Tillberga och kommande match mot Vetlanda. Men mest fokus ligger nu på vila och återhämtning för att vara fullt laddade till kl. 19 på fredag.

Läget i laget

IFK har alla spelare tillgängliga och Stefan Karlsson gör två förändringar sedan förra matchen. Alexander Mayborn och Mathias ”Pumpen” Johansson vilar, och in går Robin Lundqvist och Richard Wallin Kamperin.

Följ matchen

Vi är glada att kunna konstatera att det går en supporterbuss ner till Vetlanda för att stötta laget, och det finns chans att boka plats fram till kl. 13 på fredagen på www.älgarna.nu.

Annars ser ni matchen live på www.bandyplay.se för endast 99 kr.