Inför Vetlanda Borta

Efter fredagens viktiga hemmaseger  mot Tellus väntar nu bortafight på onsdagskvällen för IFK. För motståndet står småländska Vetlanda i Hydro Arena i en förmodad jämn tillställning. 

 

Faktum är att lagens fem senaste möten har slutat med fyra kryss och en Vänersborgs seger med uddamålet.  Förra säsongen blev det oavgjort 4-4 i Vetlanda efter två mål av Emil Viklund och i hemmamötet blev det också delad pott 3-3 sedan Vetlanda hämtat in ett tvåmålsunderläge sista tio minuterna. 

-Vi är två jämna  tighta lag som känner varandra väl. Vetlanda är bra offensivt och då främst i sitt djupledsspel. Vi får se till att hålla koll på deras anfallshot som bland annat Jocke Andersson som är farlig, säger Adam Blomster.

-Skön seger senast mot Tellus där vi gör en riktigt bra första halvlek. Jag tycker det blir lite onödigt spännande i slutet. Vi borde gjort lite fler mål på våra chanser. Det känns som att trenden är uppåt för oss igen  och vi har sett riktigt laddade ut på träningarna och fått tillbaka spelare på slutet, fortsätter Adam. 

Jocke Andersson och Filip Bringe är Vetlandas bästa målskyttar med 13, respektive elva fullträffar. I VBK spelar också Olle Berglund som vi alla känner väl till som mycket omtyckt spelare i IFK i flera år och som lämnade för spel i VBK till denna säsong. 

Låt oss hoppas på viktiga poäng hem till Vänersborg för IFK som efter onsdagens match i Vetlanda tar emot Västerås SK i en het fredagsmatch i arenan. 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno