Inför veckans dubbla bortamatcher

IFK Vänersborg åker till Halland och Uppsala för dubbla nyckelmatcher den här trettonhelgen.

Först på tur för IFK Vänersborg är mötet med Frillesås BK på Sjöaremossen på torsdagskvällen. Matchen i Arena Vänersborg slutade som bekant med seger för Frillesås med 2-4 efter vad som kanske var säsongens svagaste insats av IFK Vänersborg, så räkna med att det finns revansch att utkräva hos de blåvita. Matchen i Vänersborg var  resultatmässigt jämn tills Frillesås fick in två sena mål genom IFK-bekantingen Markus Kumpuoja samt Linus Jönsson.

Matchen får anses ha karaktär som en fyrapoängsmatch då lagen ligger kloss inpå varandra i tabellen – IFK Vänersborg på plats 12 med nio poäng och Frillesås på plats 13 med åtta poäng. Båda lagen behöver vinna för att haka på slutspelståget, där Gripen just nu har sista platsen med sina 11 poäng.

Frillesås hemma på Sjöaremossen är sällan en enkel uppgift, laget kämpar hårt och den hallandska vintern inbjuder sällan till blankspolade isar. Något Västerås SK fick erfara senast i en match som visserligen slutade med 3-0 seger för VSK, men där laget fick slita hårt för poängen på en svårspelad is. Till den här matchen har SMHI dock utlovat närmast idealiska förutsättningar vid avslag – nollgradigt, vindstilla och uppehåll. Vi får hoppas att de håller vad de lovar så lagen får chans att spela om de viktiga poängen.

– – –

Efter matchen mot Frillesås är det bara för IFK Vänersborg att nästan omgående sätta sig på bussen med destination Studenternas IP där IK Sirius väntar. Sirius som i skrivande stund ligger precis ovanför IFK i tabellen med 11 poäng.

Sirius som tippades högt den här säsongen men inledde säsongen svagt – storförlust i Arena Vänersborg i premiären bland annat – verkar ha vaknat till liv och har nu tre raka segrar mot Hammarby, Gripen och Motala. De två sistnämnda med uddamålet, där matchen mot Gripen sticker ut på så sätt att Gripen hade ledningen med 3-0 när 25 minuter återstod, men Sirius visade moral och lyckades vända och avgöra matchen på övertid.

Sirius möter Sandvikens AIK på torsdagen innan de tar sig an IFK Vänersborg hemma i vad som förväntas vara ett snöigt Uppsala. Den matchen har avslag kl 15.00.

Som vanligt kan matcherna streamas via Elitserien Live eller följas via liverapportering på Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno