Inför Västerås SK


Ny match för Robin Öhrlund och hans lagkompisar imorgon mot Västerås SK i ABB Arena.

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Så kan man sammanfatta IFK Vänersborgs två senaste matcher. 8-0 mot Broberg/Söderhamn var uppvisning i den högre skolan, 4-4 mot IK Tellus inte alls lika bra.

– Visst är jag lite förvånad att vi gick ner oss så pass mycket efter den fina fredagsmatchen. Jag hade inte väntat mig några 8-0, men ändå inte att vi skulle tappa så mycket geist på två dagar, säger Ari Holopainen. Idag har laget tränat på förmiddagen och därmed startat uppladdningen inför morgondagens svåra bortamatch mot Västerås SK.

– Det blev mycket skridskoåkning och mycket avslut, berättar IFK-tränaren som med tillförsikt ser fram emot Västeråsmatchen

– Vi har bra koll på Västerås, samtidigt som vi är medvetna om hur svåra de är att möta på bortaplan. Gör vi en bra match har vi absolut chansen att ta en eller till och med två poäng, menar Ari Holopainen.

Vad vill du se av ditt lag i morgon?

– Jag vill se en stark defensiv insats i 90 minuter och jag vill se att vi vågar framåt när chanser ges.

En som verkligen ser fram emot morgondagen är Robin Öhrlund. Han var skadad och satt på läktaren när hans IFK besegrade Västerås SK med 3-2 den 17 november i Arena Vänersborg.

Sen han kom tillbaka efter skadan har 20-åringen varit en av de dominerande spelarna  med sin fräckhet, speluppfattning och sin härliga skridskoåkning.

– Jag får vara hyfsat nöjd. Det är verkligen roligt med bandy och nu gäller det bara att vi som lag hittar en jämnare nivå, menar Öhrlund.

Det var stor besvikelse i IFK-lägret efter den mindre lyckade insatsen mot IK Tellus och Robin har också försökt göra en analys av poängförlusten.

– Det var ingen bra känsla på planen heller. Det är svårt att förklara varför det blev så, men det är bara konstatera att det var väldigt lite som stämde. Vi var helt enkelt inte där.

Nu har laget lagt Tellusmatchen bakom sig. Allt fokus finns på morgondagens match mot Västerås SK. I jakten på en slutspelsplats skulle naturligtvis poäng mot Västerås sitta som handen i handsken.

– Visst är det en svårt bortamatch, de har ju inte förlorat på sin hemmaplan den här säsongen. VSK kommer definitivt att gå för det, men följer vi bara matchplanen så ska vi absolut kunna störa dem, säger Robin Öhrlund optimistiskt.

 

Text: Jerry Lindkvist