Inför Västerås-IFK

Västerås SK-IFK Vänersborg, söndagen den 8 januari kl. 15.00, ABB Arena i Västerås

Sergej Lomanov, Joakim Hedqvist och Nikita Ivanov är några blåvita spelare som ska hitta luckor i Västerås.

 

På söndagen väntar tuffaste möjliga motstånd när kamraterna åker till Västerås för bortamatch mot de svenska mästarna. Men det är ett lag med gott självförtroende som tar sig an uppgiften. 

– Om vi vill vara ett semifinallag så måste vi våga spela som ett topplag, säger assisterande tränaren Anders Uhlin.

2016 var ett år med stora förändringar för IFK Vänersborg. Nya spelare i våras, nya tränare innan jul, och en förhöjd ambitionsnivå inför våren.

Den nya tränarduon Magnus Nordin och Anders Uhlin har hunnit leda laget i fyra matcher, där den senaste i raden innebar en urstark uppvisning hemma mot Broberg i torsdags.

– Laget fullföljde matchplanen, både i anfallsspelet och defensivt, och det spelarna presterade imponerade på mig. Men det gäller att fortsätta flytta fram positionerna, säger Anders Uhlin, som kommer stå i båset tillsammans med Thomas Johansson under söndagens match, medan Magnus Nordin leder damlandslaget i Umeå.

Laget har som bekant drabbats av sjukdomar den senaste tiden, vilket även påverkar truppen som åker till Västerås i morgon bitti. Mathias ”Pumpen” Johansson tränade med laget under lördagen men är ännu inte aktuell för spel. Adam Herou Löf är inte heller tillbaka, men däremot är Robin Öhrlund frisk. Det innebär att Robin går in i truppen i stället för Filip Lydén, men i övrigt mönstras samma manskap som i torsdagens seger.

En tuff match väntar mot ett VSK, som dock inte sett så starka ut hittills som många har förväntat sig, men för Anders Uhlin ligger fokus på den egna uppgiften.

– Det är ett jättebra lag, med många bra spelare och en kontinuitet. Men vi arbetar jättefokuserat på en modell som vi tror på. Vi måste våga se vad vi är bra på och förstärka det. Om vi tar fram den prestation som vi hade i torsdag, som inte på något sett var maximal, så tror jag att Västerås ska oroa sig en del, säger han.

 

Se matchen live på BANDYPLAY!