Inför tredje kvartsfinalen mellan VSK och IFK

pk7527

Carl Malm

Det är tätt på given nu för IFK i kvartsfinalserien mot Västerås. Imorgon torsdag är det ny match, denna gången borta. IFK har gjort två bra och jämna matcher mot VSK, men tyvärr har det inte räckt till någon seger ännu.

-Vi ska in med all energi vi har, och vi ska göra allt vi kan, och som krävs för att vinna imorgon, säger IFK:s assisterande tränare Carl Malm.

Som sagt det är tätt mellan matcherna och frågan är hur man hinner ladda om?

-Igår efter den knappa förlusten kändes det nästan nattsvart, men idag på samlingen var det uppåt igen, och det kändes att vi fått ny energi. Vi har sagt att vi aldrig ska ge oss i denna kvartsfinalserie.

Carl Malm aviserar inga förändringar i laget, och inte heller i IFK:s matchplan.

-Vi känner varandra alltför väl, så det är inte lätt att plocka fram någon extra räv bakom örat nu. Det gäller att störa VSK högt så att de inte får igång sitt spel. Vi måste också fortsätta att försvara oss bra på hörnor, och det skulle sitta fint om vi kunde sätta någon hörna också.

Hur är den fysiska statusen på IFK spelarna, efter två såpass tuffa matcher?

-Den är jag inte orolig för. Vi var slitna efter den intensiva serieavslutningen, men sen fick vi en vecka med bra fart på träningarna, och det har höjt oss igen. Vi har också bra snurr på bytena nu i slutspelet och det höjer tempot en nivå till.

Carl Malm säger också att de väldigt gärna vill spela en hemmamatch till nu på lördag.

-Hela gruppen har sagt att vi tror på detta och att vi ska ha en hemmamatch till på lördag. Vi har gett varenda själ i de två första matcherna och det ska vi göra imorgon också, lovar Carl Malm.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson