Inför Tranås BoIs borta

Idag söndag spelar Damlaget sista bortamatchen för säsongen, det är Tranås BoIS som står för motståndet. Avslag kl 12:00.

Förra veckans match mot Västerås SK på startade bra för IFK Vänersborg med två hörnmål, 0-1 av Tora Skagerlund i tredje minuten och 0-2 i tolfte minuten av Wilma Holmberg Larsson, båda assisterade av Filippa Bogfors. Men sen vaknade Västerås. Inom tio minuter hade man vänt underläge till 3-2 ledning, och det kunde varit ytterligare mål, Felicia Kullberg i målet hade fullt upp när Västerås anföll gång på gång. I 28 minuten tog IFK Vänersborg timeout, det gav behövlig effekt i försvarsspelet och resultatet höll sig halvleken ut.

Andra halvlek startar Västerås hetast, med ytterligare två mål i inledningen av halvleken. Tora Skagerlund satte sin andra hörna för dagen i 72 minuten, Filippa Bogfors passade, 5-3, men närmare än så kom IFK Vänersborg inte. Västerås gjorde ytterligare tre mål innan slutsignalen, 8-3 stod det då på tavlan.

Men, nu finns det chans att studsa tillbaka mot Tranås. Inför söndagen ligger Tranås på en sjätteplats med sju poäng, med tre matcher kvar att spela. Säsongens utropstecken får sägas vara 5-2 vinsten över Hammarby, en av bara två förluster för Hammarby den  här säsongen. Hammarby är för övrigt klara för kval till Elitserien, troligt att det blir Stockholmslaget i norra gruppen, Spånga Bromsten som gör dem sällskap i kvalet. IFK Vänersborg ligger på en fjärdeplats med 13 poäng, samma som Skirö AIK, men med bättre målskillnad. 

Inför matchen fick vi en kort pratstund med Martin Frändberg.
– Hur är läget i laget?
– Det är många borta pga sjukdomar och skador, så det kommer bli en tuff uppgift, inställningen kommer vara avgörande. Det är tunt i försvaret så vi har ringt in Tilde Hjalmarsson, det blir säsongspremiär för henne! 
Tilde Hjalmarsson, försvararen som spelade säsongen 2022/23 men som pga studier och lång resväg, hon bor i Älgarås, Hajstorp, inte spelat med IFK i år.

För er som inte kan se matchen på plats går det att se den på Bandyplay, länk hittar ni i Bandygrytan.

Säsongens sista match för damlaget spelas söndagen 25 februari, hemma mot Västerås SK.

Text och bild: Mats Ahlstedt