INFÖR TILLBERGA BANDY – IFK VÄNERSBORG

pk0a0325

Vi får hoppas att IFK-spelarna får jubla imorgon efter matchen mot Tillberga

På onsdagskväll drar Elitseriebandyn igång igen efter landslagsuppehållet. IFK Vänersborg åker till Västerås för att möta nykomlingen Tillberga Bandy.

– Det har varit skönt med lite vila så vi har fått samla ihop oss. Men nu är vi redo igen, och vi har en väldigt viktig vecka framför oss, säger IFK:s tränare Stefan Karlsson.

Den viktiga veckan Stefan syftar på är förutom mötet mot Tillberga, även hemmamatchen mot Kungälv på fredag. Två matcher mot lag som ligger efter IFK i tabellen.

Bra chans

– Gör vi vårt så har vi bra chans mot Tillberga, men det är inte bara att göra. Alla måste bjuda till och visa att de vill vara med, menar Stefan.

Tillberga fick ju en gratisplats i Elitserien när GAIS drog sig ur, så att man kämpar i botten av tabellen är ingen överraskning. Hittills har det blivit en poäng och den tog man borta mot Broberg.

– Tillberga parkerar inte bussen längst bak som är vanligt att bottenlag gör, utan de försöker spela en positiv bandy, och det ska de ha all heder av. Men vi ska vara det spelförande laget och ta kommandot, och då ska det räcka långt, säger Stefan Karlsson.

Skatz sjuk

Backen Johan Skatz är sjuk och står över. I hans ställe får Joakim Johansson chansen. Även Olle Sundin och Adam Herou Löf vilar, så Adam Blomster får göra comeback som mittfältsavbytare.

Årets Elitserie har hittills varit så jämn som de flesta spådde inför  säsongen, och nu går den in i ett väldigt intensivt skede. Innan nyår ska IFK spela sex matcher.

– Förutom att Skatz är sjuk så har vi en skadefri trupp, och det behövs och skapar bra konkurrens. Jag tycker faktiskt vi har gjort det bra i de flesta matcher vi spelat, men inte haft det rätta flytet för att få poängen med oss, menar Stefan.

Förhoppningsvis så infinner sig flytet för IFK mot Tillberga, och att två poäng är med i bussen hem till Vänersborg imorgon.

– Varje poäng är viktigt, så självklart siktar vi på seger, avslutar Stefan Karlsson.

Text: Svante Johansson   Foto: Patrik Karlsson

 

Följ matchen på:

TTELA.se

Elitrapport.se