INFÖR TILLBERGA BANDY – IFK VÄNERSBORG

pk2949

Alexander Zitouni är tillbaka i laget efter sjukdom, Foto: Patrik Karlsson


Efter onsdagens storförlust mot Hammarby får IFK Vänersborg chansen till revansch när man möter Tillberga bandy borta på fredagskvällen. Trots storförlusten var det idel glada miner på torsdagsträningen.

-Det är ingen ide att gräva ner sig, vi har ju match imorron igen, säger IFK-tränaren Ari Holopainen. Vi gjorde en ganska så bra första halvlek mot Hammarby, även om vi låg under med 4-1 i paus. Vi hade läge att göra 4-2 men istället gjorde de mål och då orkade vi inte stå emot och det blev några mål för mycket. Nu gäller det att vi hittar tillbaka till grunderna.

Förlusten var ju den fjärde raka för IFK, och även om man mött bra motstånd i form av seriens tre topplag så är Ari besviken att man släppt in för många mål på slutet.

-Vi måste hitta tillbaka till vår fina defensiv som vi hade tidigare. Detta har vi diskuterat både igår och idag och vi hoppas den sitter imorgon. Vi har helt enkelt inte gjort jobbet riktigt de senaste matcherna och det vet alla killar om.

Mot Hammarby saknades Alexander Zitouni och Emil Viklund som båda var sjuka. Nu har de frisknat till och går in i laget igen. Vilar mot Tillberga gör Johan Koch och Joakim Johansson.

Ari Holopainen medger att laget haft en formsvacka efter en tuff försäsong och sedan en bra början av serien. Nu hoppas han att de är på väg ur den svackan.

-Vi har inte pratat om varken Tillberga eller om att vinna matchen. Vi har bara pratat om att vi måste hitta tillbaka till vårt spel och våra grunder. Vi vet också om vi gör jobbet fullt ut och inte fuskar så ska det räcka för att vinna imorgon, förklarar Ari.

Och imorgon kommer ni att göra det jobb som krävs?

-Det är jag helt övertygad om att vi gör. Jag ser att det redan brinner i ögonen på killarna.

I och med matchen mot Tillberga så vänder Elitserien och IFK möter Tillberga redan nästa onsdag igen, då i Arena Vänersborg.

Text: Svante Johansson