INFÖR TELLUS – IFK

1b1a0355

Robin Öhrlund åter klar för spel. Foto: Måns Johansson


IFK Vänersborg ger sig imorgon iväg på en liten roadtrip för två bortamatcher. Först Tellus på Zinkensdamm, och sedan Broberg-Söderhamn på fredag kväll i deras nya inomhushall. Det är ett gäng med gott självförtroende som åker iväg, detta efter tre raka segrar i Elitserien.

-Känslan är bra, hälsar IFK-tränaren Ari Holopainen. Alla vet att vi ska ut på en viktig resa och att två tuffa bortamatcher väntar.

Ja efter en lite trög inledning poängmässigt så har IFK nu fått utdelning de senaste matcherna, och man fick till en riktig fullträff i fredags när man besegrade Västerås hemma.

-Förutom andra halvlek borta mot Kalix så tycker jag att vi gjort en bra säsong så här långt, och nu kommer också utdelningen. Efter vår klena försäsong så var vi lite stukade men vi har fortsatt att jobba på och framförallt så har vi fått till en bra defensiv som nu också ger resultat i väldigt lite insläppta mål.

På onsdag kväll väntar Tellus som så här långt är en av överraskningarna i serien. Laget var av de flesta tippade att ligga i botten av tabellen, men så här långt har man redan samlat ihop sex poäng, att jämföra med de åtta som man tog på hela förra säsongen.

-Jag tycker Tellus försvarade sig bra ifjol och nu har de också utvecklat sitt anfallsspel, så jag är inte så överraskad. Vi vet hur de spelar och det är inga hemligheter. Så även om det är en klyscha så är det vår prestation det handlar om, och vi tittar inte så mycket på hur de spelar.

Ett mycket positivt besked också från tränare Holopainen, är att Robin Öhrlund är redo för spel och åker med på miniturnén.

-Robin är spelklar, sedan får vi se hur mycket vi kommer att matcha honom.

Efter matchen mot Tellus övernattar IFK I Uppsala och tränar där på torsdag, och sedan bär det iväg till Söderhamn på fredag. Efter Brobergsmatchen så blir det hemresa och förhoppningsvis rullar IFK bussen in i Vänersborg på lördag morgon med fyra nya poäng.

-Det är såklart vår målsättning. Det är två viktiga matcher och vi har pratat mycket om vår karaktär och hur vi ska ta oss an uppgiften. Det gäller att vi fortsatt tror på det vi gör och att vi är ödmjuka inför uppgiften, och självklart ska vi göra allt vi kan för att ha med oss två segrar hem, säger Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson