Inför Tellus – IFK, söndag 22/1

IK Tellus – IFK Vänersborg, söndag 22/1 kl. 16.15


Hedqvist och co tar sig an Tellus på Zinkensdamm på söndagseftermiddagen. Foto: Patrik Karlsson ©

 

Efter en  imponerande laginsats och storseger mot Sandvikens AIK, där det rent av kan ha varit säsongens bästa insats av IFK så var det ett lättare träningspass som gällde för laget på lördagen, innan det var dags för avresa till Örebro. Där väntar övernattning innan IFK sedan tar sig vidare till Stockholm för match mot Tellus. 

-Det är sista fighten inför VM-uppehållet. En viktig match för oss och vi möter ett Tellus som sett till hela säsongen gjort det riktigt bra. En svår motståndare. Det gäller att vi har full fokus på vår egen insats, säger Anders Uhlin.

-Vi har en fin känsla i laget. Vi gjorde en bra match långa stunder mot Sandviken. Det var en hel del som var positivt i vår laginsats och det vill vi förstärka ytterligare, men det var  också delar i såväl vårat försvars- som anfallsspel där vi definitivt hade brister och måste förbättra, fortsätter Anders.

Efter en tids sjukdomsbekymmer så är alla i laget tillbaka i träning sedan några dagar. Adam Herou Löf är dock inte helt återställd fysiskt efter sin influensa och kan inte medverka, och IFK kommer mönstra samma manskap som i storsegern mot Sandviken. Det innebär att Nikita Ivanov kommer stå över även denna match.

-Vi kommer ha träningsfritt på måndagen, för att sedan träna på för fullt. Vi kommer att hårdköra med lite tuffare pass, och mer styrka under VM-uppehållet, avslutar Anders Uhlin.

Låt oss hoppas på en lika fin insats av IFK mot Tellus som mot Sandviken där hela laget storpresterade.

Text: Niklas Thonander

Matchen ser ni live på www.bandyplay.se med start kl. 16.15!