Inför Tellus borta

Ny match, nya möjligheter för IFK Vänersborg när Tellus står för motståndet.

Den snöpliga uddamålsförlusten mot Edsbyn senast är lagd till handlingarna och nu tittar IFK Vänersborg framåt mot bortamatchen mot Tellus på onsdag kväll. Tellus som är nykomlingar i årets elitserien har haft det tufft den här säsongen, dels på grund av corona som man drabbats av i två omgångar och därför bara spelat 14 matcher hittills, och dels på grund av de sportsliga resultaten. Laget ligger sist i elitserien med fyra poäng, och man har gjort minst mål (28) och släppt in flest mål (115). Två matcher har man dock vunnit, i rad faktiskt, båda i hemmahallen i Gubbängen där man först slog Broberg Söderhamn med 3-2 och sedan följde upp det med att slå Frillesås i omgången efter med 3-1.

Så det är inte bara att åka till Stockholm och tro att poängen hoppar in i bussen av sig själva, utan jobbet måste göras. 

— Tellus har spelat jämnt i några matcher, visst de har förlorat stort mot AIK här några matcher men de har även vunnit så är man inte med kan man åka på torsk mot alla lag i elitserien så det gäller att vi är ödmjuka, säger tränare Jesper Larsson om vad som krävs av IFK mot Tellus imorgon.

Tellus är, precis som förra gången de var uppe i elitserien, ett hårt jobbande lag anförda av lagkaptenen och skäggkrigharen Martin Krigh på mittfältet. Övriga nyckelspelare i Tellus är Krighs kamrater från Bollnäs (alla tre är fostrade i Bollnäs GIF) Marcus Wikman och Tobias Björklund som toppar lagets interna poäng- respektive skytteliga, och som båda bidrar med mycket elitserierutin till laget.

Det gör även Aksel Örn Ekblom med flera elitseriesäsonger i Hammarby, Västerås och Tellus bakom sig. Han kommer dock inte till spel imorgon eftersom han ådrog sig grovt matchstraff mot AIK senast och blev avstängd i fyra matcher. I Tellus finns en IFK-bekanting i Filip Lydén, som spenderade sin juniortid i Vänersborg och även gjorde elitseriedebut i blåvit dress.

Det här blir IFK Vänersborg första möte med Tellus den här säsongen. En som dock hunnit spela, och göra mål, mot stockholmarna redan den här säsongen är nyförvärvet från SAIK Niklas Holopainen. Niklas som gjorde debut mot Edsbyn senast och förväntas vara med även mot Tellus för att bli varm i IFK-tröjan. Den enda spelaren som definitivt inte kommer spela imorgon är Markus Kumpuoja som hunnit göra en träning efter att ha tillfrisknat från covid-19 och inte är redo för spel riktigt än. I övrigt finns frågetecken för Jakob Jenefeldt som har skadekänningar.

Matchen ses på Sportbladet Play med avslagstid 19.00.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson