Inför Svenska Cupen

Imorgon eftermiddag klockan halvtre gör IFK Vänersborgs sin första match i Svenska Cupen när man möter Västerås SK. Tufft motstånd direkt för IFK när man tar sig an svenska mästaren.

-Det är alla de bästa lagen som möts så det kommer att bli tuffa matcher hela helgen. Vi åker ändå till Lidköping för att vinna, den inställningen har vi alltid, säger IFK-tränaren Stefan Karlsson, som har alla spelarna i IFK:s trupp tillgängliga.

-Alla killar är friska och krya, så vi kommer att gå runt på alla spelare, och det behövs när det blir så tätt mellan matcherna.

Stefan är också väldigt nöjd med hur försäsongen har löpt på hittills.

-Vi har fått in jättebra nyförvärv och jag är nöjd med var vi står i dagsläget. Tillsammans känns vi starkare i år, menar Stefan Karlsson.

Efter Västerås väntar Edsbyn och Broberg.

-Vi är i en tuff grupp, men vi tänker inte så mycket på motståndet. Självklart har vi respekt för dem, men vårt huvudfokus är alltid vår egna prestation, och att vi jobbar med det vi har kommit överens om.

Mellan matcherna så är det vila som gäller, men självklart kommer man ta tillfället i akt att spionera på de andra lagen inför seriestarten.

-Vila är nummer ett mellan matcherna och vi har ju fördelen att få sova hemma på nätterna. Men det är klart att vi ska passa på att titta på de andra lagen också, avslutar Stefan Karlsson.

Text: Svante Johansson