INFÖR "SUPERDERBYT" VILLA LIDKÖPING – IFK

Fredag kl. 19 är det dags för IFK att möta ärkerivalen Villa Lidköping på bortais. Ett efterlängtat möte som kommer att spelas inför storpublik i Sparbanken Arena i Lidköping. Matchen marknadsförs som ”Superderbyt”, och publiksiffran kommer att landa runt 5000 personer.

Från Vänersborg kommer Älgarna med tre busslaster och även Fredagsklubben med en buss, så det blir många IFK-fans på läktaren.

-Det ska bli jättekul imorgon, och det är kul när det blir lite drag runt bandyn, säger IFK:s assisterande tränare Carl Malm. Att det blir mycket folk och att det är Villa på andra planhalvan skrämmer inte alls, utan det bara triggar oss.

IFK spelade ju i onsdags mot Bollnäs och fick efter tre raka förluster med sig en poäng efter 3-3.

-Vi hade varsin halvlek så jag tycker det var ett rättvist resultat. Framförallt så tog vi jobbet och krigade hela matchen, så det känns som att vi är på rätt väg igen.

Villa mötte också Bollnäs i sin senaste match förra fredagen och då föll man med 5-2.

IFK kommer med samma trupp som senast, enda förändringen är att Johan Koch startar i anfallet och Mikko Lukarilla är avbytare. IFK fortsätter också

Carl Malm, ass.tränare

med Nikita Ivanov centralt på mittfältet.

Villa är ju framförallt kända som ett offensivt lag och är också de som har gjort flest mål i årets Elitserie.

-De har några giftiga killar som vi måste ha koll på. Det gäller att vi får vårt försvarsspel att fungera över hela banan, som det gjorde mot Bollnäs.

Vad kan vi förvänta oss imorgon?

-Det är två lag som känner varandra väl, och som har bra koll på varandra, så det blir detaljjer som kommer att avgöra. Vi vet att det kommer att krävas ett hårt jobb från vår sida, och det jobbet ska vi ta. Vi ska göra en bra prestation, och då blir det också ett bra resultat, säger Carl Malm som avslutning.

Köp din biljett till matchen på http://vlbk.ebiljett.nu.

Se matchen live på Bandyplay.se