INFÖR SM-SLUTSPELET

 

pk9947

Imorgon söndag inleder IFK Vänersborg kvartsfinalspelet med att möta Västerås SK på bortaplan. Allra svårast tänkbara motstånd för IFK, som får ta sig an VSK som är regerande svenska mästare och tillika årets seriesegrare av Elitserien.

Nedan får ni ta del av IFK:s tränare Stefan Karlssons tankar om kvartsfinalserien, och hur förberedelser har varit:

Blev du överraskad när Västerås valde att möta IFK?

– Nej inte alls, det visste alla på förhand att det skulle bli så, och i tisdags fick vi det också bekräftat.

VSK-tränaren Michael Carlsson sa att det har varit två tuffa fighter mot IFK i år, men de ser ändå att de har en bra chans att besegra Er?

– Det är lite falskt blygsamhet från Michael, men de vill väl få bort lite av pressen de har. Vi har gjort två ganska så mediokra insatser mot VSK under säsongen. Om det är bra eller dålig det vet jag inte, men nu är vi nollställda och det är inga poäng som står på spel.

Hur är IFK:s form, många tycker att ni tappat i slagstyrkan under senare delen av serien?

– Vi har haft ett väldigt tufft program på slutet. Vi spelade tre matcher inom loppet av 90 timmar, och däremellan var det långa resor. Men jag kan hålla med om att vi släppt in för många mål på slutet, och det beror på dåligt försvarsspel över hela banan. Där måste vi helt klart bli bättre.

Fick du några svar eller några andra besked i mötet med Sandviken i tisdags?

– Det är klart att det fanns delar som var bra, men mest kändes det som en träningsmatch i oktober. Man vill ju inte ta några onödiga risker inför slutspelet.

Hur är stämningen i truppen annars?

– Känslan är jättebra. Allt har känts bra, och vi har förberett oss på att vi har en tuff uppgift framför oss.

Blir det en annan typ av förberedelse nu när det är slutspel?

– Uppladdningen blir mycket mer specifik när det är samma lag man möter flera gånger. Vi kan träna mer konkret på vissa saker, men å andra sidan så har vi väldigt bra koll på varandra.

Stefan berättar också att IFK åker redan på lördag eftermiddag till Örebro för övernattning, så att man inte ska ha en lång bussresa i benen på söndag.Han aviserar också att IFK ska starta med ordinarie lag, dvs att David Borvall är tillbaka i målet och Richard Wallin Kamperin är tillbaka i försvaret.

Nu får ni också chansen att visa upp er i TV då matchen sänds direkt i SVT?

– Jag tror inte vi funderar så mycket på om vi är med i tv:n eller inte, men visst är det kul att den sänds och att den är med i Vinterstudion.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?

– Jag tror VSK vill gå ut ganska så hårt i matcherna och sätta sin prägel på spelet, och då gäller det för oss att ha tålamod. För vår del handlar det om att få alla små delar i vårt spel att falla på plats.

Till sist, vad tror du om matcherna mot Västerås?

– Västerås är stora favoriter, och de är ett väldigt bra lag som ofta ligger på en hög nivå. Men vi måste också komma ihåg att de absolut inte är några övermänniskor. Vi är underdogs och har egentligen allt att vinna, avslutar Stefan Karlsson.

Matchen sänds direkt i SVT1 på söndag med start kl. 13:45

> Här kan ni se en film från lagets sista träning inför kvartsfinalmatchen

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson