Inför Sirius – IFK Vänersborg

pk8181

#57 Hedqvist gör mål mot Sirius förra säsongen, får vi hoppas på repris på Studenternas imorgon.

Imorgon lördag är det ny match för IFK Vänersborg. IK Sirius står för motståndet, och de tar emot hemma på anrika Studenternas IP i Uppsala. Är det då dags för årets första seger, frågar vi assisterande tränaren Carl Malm.

– Vi ska göra vad vi kan för att vinna och det gör vi alltid. Vi har bra stämning i truppen och ser fram emot mötet med Sirius.

Strax efter klockan sju på lördagsmorgonen rullar bussen ut från Vänersborg. Ett lunchstopp är planerat i Västerås och sedan räknar man att vara framme i god tid i Uppsala tills matchen startar klockan tre.

Är alla spelare friska och krya?

– Tyvärr har Alexander Zitouni blivit sjuk och stannar hemma, och Olle Sundin går in i hans ställe, rapporterar Carl.

Några förändringar för övrigt i laget?

– Nej vi startar på samma sätt som senast. Vi tycker ju att vi gör det mesta rätt och ser ingen anledning till att ändra i laget. Det vi inte är nöjda med så här långt, är att vi gör små små misstag i matcherna, och det straffar sig direkt på den här nivån.

Sirius har börjat serien ganska bra, och tog i onsdags sin första seger för säsongen när man bortabesegrade Kalix.

– De har några bra gubbar som vi får ha koll på. Jenefeldt på halven ligger bakom mycket av deras spel, och Mattias Hammarström är alltid farlig framåt. Men vi ska som vanligt fokusera på vårt spel, menar Carl Malm.

– Självklart är vi inte nöjda med poängutdelningen så här långt, även om vi mött bra motstånd. Men vi har en bra bild av vad vi behöver göra och vad vi ska förbättra, och förhoppningsvis hittar vi rätt imorgon mot Sirius, avslutar Carl Malm optimistiskt.

Carl Malm IFK:s assisterande tränare är optimistisk inför mötet med Sirius