Inför Semifinalen mot Villa J-20

-

IFK Vänersborgs framgångsrika J-20 lag är framme i SM-semifinal. Detta efter helgens  mycket dramatiska kvartsfinalseger över Nässjö där Andreas Sletta avgjorde hela matchserien med sitt 3-2 mål på övertid. Nu väntar Villa /Lidköping i en het och tuff serie som tar sin början i Arena Vänersborg på onsdag kväll. IFK spelarna är optimistiska och ser fram mot två heta västderbyn, där det vinnande laget tar sig till Studenternas och SM-final:

– Sett över två matcher mot Nässjö var vi det bättre laget. Det känns därför  rättvist att vi nu är i semifinal. Vi ville verkligen ha Villa/Lidköping. Det kommer bli heta- och roliga matcher att spela inför förhoppningsvis mycket folk på läktaren. Vi siktar stenhårt på SM-finalen och tror på bra chans, säger en optimstisk Thomas Staerkeby.

 

Villa/Lidköping slutade på andra plats i juniorelitserien efter Vetlanda och tog sig till semifinal efter att laget slagit ut Sirius i sin kvartsfinal. IFK har plus statistik på Villa denna vinter efter att i grundserien vunnit de båda mötena lagen emellan.

– Vi besegrade Villa i två jämna matcher i grundserien. Fram för allt borta var vi väldigt bra och vann rättvist. Hemma i Arena Vänersborg var Villa/Lidköping det bättre laget spelmässigt, men vi segrade och fick med oss en väldigt bra känsla efter den vinsten. 

-Vi ser allt bättre ut nu spelmässigt och verkar ha prickat in formen lagom till slutspelet. Vi är bättre såväl defensivt som offensivt nu än tidigare och har en bra känsla i laget. Jag känner mig också för egen del i en mycket bra form och är verkligen laddad för dessa matcher, fortsätter Thomas, som gör sin första säsong i IFK Vänersborg.

– Jag började spela tidigt hemma i Norge och har alltid haft fokus på att satsa på bandyn. Som 15-åring flyttade jag till Sverige och Edsbyn efter att också varit i Sandviken och Vänersborgs och provspelat inför bandygymnasiet. . Ett tufft beslut såklart att flytta så tidigt, men det har bara varit positivt för mig och ingenting som jag någon gång ångrat.

– Inför den här säsongen hade jag en del kontakt först med Felix Callander som jag känner sedan tidigare och han hade bara positiva saker att säga om föreningen IFK Vänersborg. Efter det så kontaktade Jesper mig och har varit här nu sedan i augusti och trivs fantastiskt bra i föreningen och med killarna och ledarna  i laget,  säger Thomas avslutningsvis.

Vi vill passa på att önska Thomas Staerkeby och övriga i IFK:s J-20 lag lycka till i den spännande SM-semifinalen mot Villa/Lidköping och hälsa publiken Välkommen till Arena Vänersborg onsdag 19.00. Returen spelas i Lidköping på söndag klockan 15.00.

 

text: Niklas Thonander