INFÖR SANDVIKENS AIK – IFK VÄNERSBORG

pk4776

Slitvargen Alexander Zitouni är tillbaka i laget mot Sandviken

IFK Vänersborg möter imorgon fredag Sandvikens AIK borta och matchen kommer att spelas utomhus på anrika Jernvallen. IFK påbörjade resan norrut redan på torsdag eftermiddag och övernattar som vanligt i Gävle. Detta för att få bästa möjliga förberedelser inför matchen.

Matchen är också en tidig seriefinal, då IFK som serieledare möter tvåan SAIK.

– Det kommer att bli spännande, säger Stefan Karlsson, IFK:s tränare. Och det ska bli väldigt kul med en utomhus match på en klassisk arena, där jag har haft många fina bandyupplevelser. Prognosen säger perfekt bandyväder, så vi ser verkligen fram emot matchen.

Sandviken är ju av många tippade som ett av finallagen fram i vår, och av tradition så är SAIK alltid med i toppen av Elitserien, och går långt i slutspelet.

– Ja helt klart en av årets svåraste matcher, så det kommer att bli väldigt tufft. Vi fruktar inget lag, men har självklart stor respekt för SAIK, som är ett väldigt bra lag med många bra spelare.

IFK gör några ändringar i laget gentemot senaste matchen mot Tellus. David Borvall är tillbaka mellan stolparna, och Simon Blomqvist i försvaret. Även Johan Koch och Alexander Zitouni går in i laget. Vilar sedan sist gör Olle Berglund, Alexander Mayborn och Richard Wallin-Kamperin.

Hur märks det i laget och truppen att ni har fem raka segrar och är i serieledning?

– Det är en väldigt bra stämning i laget och vi får arbetsro, och folk runt omkring oss är lugna, säger Stefan. Det blir en helt annan atomsfär att jobba i och det har vi skapat själva så det känns bra. Men vi jobbar på som vanligt varje dag, det måste vi göra.

Vad kommer det att bli för match när seriens två målgladaste lag möts?

– Det är också de två lag som släppt in minst mål, så det kommer att bli en kamp. SAIK vill ha bollen mycket, men det vill vi också ha. Det gäller för oss att sätta defensiven, men vi kan inte bara försvara oss utan vi måste också ha en offensiv. Vi har vår plan och den ska vi följa, förklarar Stefan Karlsson.

————————————————————————————————————————————-

Samtliga Elitseriematcher imorgon börjar redan 18:30, för att hinna spelas klart innan fotbollslandskampen Frankrike – Sverige.

Matchen kan ses på Bandyplay

Matchen liverapporteras på Bandypuls

Elitrapport