Inför Sandviken – IFK

pk7543

Richard Kamperin Wallin i en hård duell med Daniel Mossberg från matchen i Vänersborg tidigare i höst. Foto. Patrik Karlsson


Imorgon lördag är det återigen dags för match för IFK Vänersborg. Man möter ännu ett topplag då man tar sig an Sandviken i Göransson Arena. Tredje matchen på fem dagar och alla matcherna mot topplag.

-Idag har vi samlat kraft och nu ska vi byta fokus och ladda för Sandviken matchen. Fysiskt är det inga problem utan det är snarare det mentala som behöver laddas om igen, säger Richard Kamperin Wallin på väg mot Gävle för övernattning.

-En sådan här dag är det faktiskt rätt så skönt med en bussresa, och det är ett bra sätt att ta det lite lugnt. Det är speciellt bra för mig som börjar bli lite äldre, och behöver vila mer med åren, säger Richard med ett skratt.

Det var en jämn och tät match mot Hammarby igår, men tyvärr så blev det förlust. Har ni hunnit smälta den matchen?

-Vi gjorde det bra, och det var helt klart ett steg i rätt riktning, och då blir det extra surt att vi inte fick med oss något från den matchen. Vi saknar det lilla extra flyt som behövs, men så är det ju, att tur förtjänar man, säger Richard.

Veckan har varit tuff med tätt mellan matcherna och bra motstånd.

-Det är slitsamt och tufft så visst känns det. Men det är också väldigt roligt och inspirerande. Vi har inte tänkt så mycket på veckan som helhet utan vi fokuserar på en match i taget.

Imorgon väntar SAIK och hur funderar ni runt den matchen.

Vi har inte pratat så mycket om matchen ännu. Vi har mötts så många gånger och vi känner varandra väl. Men det handlar som alltid att vi måste fokusera på vårt spel, och inte titta för mycket på motståndaren, menar Richard och fortsätter.

-Viktigt imorgon är att vi sätter vårt försvarsspel för vi har helt klart släppt in för många mål nu på slutet. Och med för många mål i baken så är det alltid svårt att vinna. Jag lovar att vi ska göra vårt yttersta imorgon, och då kan det räcka riktigt långt, hälsar Richard Kamperin Wallin från spelarbussen.

Matchen börjar 14:00 och kan ses via bandyplay, och den går givetvis också att följa via elitrapport.se.

6 Richard Wallin Kamperin

 

Text: Svante Johansson