Inför Sandviken borta

Dags för den första av två bortamatcher i rad i Gävleborg.

IFK Vänersborg åker upp till Sandviken för att försöka bryta den trista resultatmässiga trenden som laget just nu befinner sig i. Sandviken som tippats som ett topplag den här säsongen men haft en tuffare start på serien än förväntat. Det började med att man blev av med segern mot AIK i premiären när AIK drog sig ur serien, och därefter följde en svit på fyra matcher utan seger innan man till slut besegrade Gripen i Trollhättan med 2-1. Sedan dess har laget kommit igång lite mer, plockat totalt 9 poäng och ligger på sjätte plats i tabellen.

Lagets bästa poängplockade är ytterhalven Albin Arisniemi och bäste målskytt är Hannes Edlund, den sistnämnde saknas dock sannolikt i matchen mot IFK på grund av en knäskada han ådrog sig för några omgångar sedan. Offensiva klasspelare finns såklart ändå i SAIK, som Daniel Mossberg, Dennis Henriksen och Linus Forslund. Laget har gjort 38 mål den här säsongen, jämfört med IFK:s 37 mål. Det som sticker ut är att man gjort 14 av de målen på hörna och ligger således i toppskiktet i den statistiken så här långt. IFK har som jämförelse gjort nio hörnmål.

I IFK Vänersborg hålls Kimmo Kyllönen alltjämt ur spel pga den knäskada han ådrog sig mot Gripen. IFK som har fem tunga förluster på slutet och inte var nöjda med sin insats mot Frillesås behöver nu hitta ett sätt att lägga det bakom sig och ta match för match tills dess att den trista sviten är bruten. Att kvaliteten finns där vet alla i och kring IFK  efter den fina inledningen på serien. 

Förra årets match i Sandviken lagen emellan slutade 5-5 efter en målkavalkad (4-4) i första halvlek. Återstår att se om det blir något liknande den här gången.

Matchen spelas i Göransson Arena med avslag 14.00 på lördagseftermiddagen och kan ses på Elitserien Live.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno