Ari Holopainen

Inför SAIK – IFK

Sista matchen innan julledigheten spelas för IFK Vänersborgs del i Göransson Arena, Sandviken.

Med två raka hemmasegrar i bagaget och stegrande formkurva åker IFK Vänersborg upp till match mot Sandvikens AIK på onsdag kväll, den sista matchen innan julledigheten. Väl på plats ska man försöka bärga säsongens första poäng på bortaplan. För så är det; samtliga 14 poäng som IFK Vänersborg plockat så här långt har kommit hemma i Arena Vänersborg. På bortaplan har IFK så här långt inte alls haft marginalerna med sig – fyra av fem bortamatcher så här långt har slutat med retsamma uddamålsförluster.

Motståndarna SAIK är som bekant ett väletablerat topplag sedan många år tillbaka, men har den här säsongen haft det lite tyngre än man är van vid. Faktum är att laget bara vunnit en av de senaste fem matcherna och i tabellen hittar vi dem på placeringen ovanför IFK Vänersborg på en åttonde plats med fem segrar, fyra oavgjorda och fyra förluster på 13 matcher.

Se sent som i måndags spelade SAIK sin senaste matcher då man hade Sirius på besök, en svängig match där SAIK tappade en tidig 3-0-ledning till underläge 3-5, men lyckades vända tillbaka till 6-5 innan Sirius kvitterade i slutminuten på hörna och fastställde slutresultatet 6-6. Sandvikens Hannes Edlund stod för hela fem mål i matchen och är nu uppe i 16 mål totalt – en spelare för IFK-försvaret att hålla ögonen öppna för.

När IFK Vänersborg och SAIK möts brukar det bli jämna och täta fajter. Förra säsongen vann Sandviken båda mötena med 3-1 respektive 4-1, medan senaste IFK-segern var just i Göransson Arena säsongen 2019/2020. Då slutade matchen 4-3 till IFK.

Imorgon ska IFK Vänersborg anno 2021 försöka upprepa den bedriften, och matchen ser ni som vanligt på Sportbladet Play kl 19.00 (abonnemang krävs) eller följs live via Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Patrik Karlsson