Inför SAIK – IFK Vänersborg

Sandvikens AIK – IFK Vänersborg, tisdag 10 februari kl. 19.00

>Se matchen live här

pk6786

Emil Viklund satte slutresultatet 5-3 i hemmamötet mot SAIK i december. Foto: Patrik Karlsson

Det är dags för den sista omgången i Elitseriens grundserie och IFK åker norrut för att möta serieledaren Sandviken. SAIK jagas utav Västerås på andraplatsen med endast en poängs skillnad, så morgondagens motstånd spelar för serieseger och 100 000 kr.

IFK däremot, spelar för att få med sig en bra känsla och respekt in i slutspelet, och om att skaffa sig en så bra placering som möjligt. Just nu innehar kamraterna en sjätteplats med 31 poäng, men jagas tätt utav Broberg på 30 poäng och Villa på 29. Och visst hade det känts bra att slippa släppa förbi dem i tabellen.

IFK tränade under tisdagskvällen i Arena Vänersborg och enligt tränare Stefan Karlsson var det bra fart på laget. Och känslan är god efter lördagens 3-3-match mot Bollnäs.

– Jag tyckte att vi var bra och vi fick med oss en bra känsla. Starkt att vi hämtade upp ett tvåmålsunderläge och vi skapade betydligt fler chanser än dem, säger Stefan.

Nu återstår alltså en match innan slutspelet som drar igång på lördag och det är en viktig match enligt Karlsson trots att ingenting egentligen står på spel.

– Vi åker upp med inställningen att vinna, vi vill komma in med en bra känsla i slutspelet. Vi möter ett kapabelt motstånd och vi kommer framförallt få jobba med vårt försvarsspel i en sån här match, säger han.

Det blir en förändring i laget sedan i lördags då Christoffer Fagerström har åkt på en rejäl förkylning.

– Fagerström stannar hemma och samlar kraft, så han är med till på lördag igen, meddelar Karlsson.

Istället kliver Olle Sundin tillbaka in i truppen som beger sig med buss mot Sandviken tisdag förmiddag.

SE MATCHEN PÅ WEBB-TV