Inför Rättvik Borta

IFK Vänersborg har allt i egna händer inför elitseriens sista grundserieomgång som avgörs idag. Vinst mot redan degraderade IFK Rättvik och det blir åttondelsfinal för kamraterna. 

Laget tränade lätt på fredagen i Arena Vänersborg och reste sedan upp med buss till Rättvik. Allt för att komma upp i god tid och förbereda sig inför avgörandet. IFK kommer från flera fina insatser. Senast besegrades Bollnäs med 4-1 på hemmais och i omgångarna före tog IFK  poäng mot såväl Sirius som Västerås på bortaplan, efter riktigt fina insatser  så formen är tydligt på väg upp. 

-Vi känner tydligt att vi är på rätt väg och har en jättegod känsla inför avgörandet. Samtliga killar är med på resan upp till Rättvik. Sedan får vi avvakta och se på matchdagen hur vi formerar laget. Förberedelserna har varit fina, vi kommer från en bra träningsvecka och är fast beslutsamma att klara av detta, säger IFK:s assisterande tränare Robert Mayborn.

Hemmamatchen mot Rättvik var jämn med uddamålsseger för IFK Vänersborg, 5-4 efter bland annat två mål av Niklas Holopainen. 

Rättvik har fyra förluster och en oavgjord på de fem senaste matcherna, men då ska vi ha i åtanke att tre av förlusterna var med uddamålet och IFK Rättvik har verkligen satt färg på årets elitserie och varit en pigg nykomling. Det gäller främst att se upp med Christian Michelsson som gjort 34 mål för sitt Rättvik.

Således en mycket tuff match för IFK som dock har mer att spela för då en plats i åttondelen ligger i potten och vid  seger är slutspelsplatsen i hamn oavsett hur vi det går i de andra matcherna. 

Matchen börjar klockan 15.00 och ni följer fighten i Sportbladet/Play, eller på Bandygrytan

Låt oss hoppas på att första bortasegern för säsongen kommer idag mot Rättvik för vårat  IFK Vänersborg. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Mikael Larsson