Inför onsdagens möte med Broberg/Söderhamn

IFK Vänersborg tar på onsdagskvällen emot fjärdeplacerade Broberg Söderhamn. Efter en tyngre period med tre raka förluster är det ett heltaggat hemmalag, fast beslutna att vända förlustraden. 

-Det känns  bra inför matchen mot Broberg. Vår insats senast mot Bollnäs var ett steg i rätt riktning, och vi var värda poäng. Vi tycker att vi är på uppåtgående igen, säger IFK:s försvarsklippa och tillika egna produkten Joakim ”Kimmen” Johansson. 

-Det gäller att vi fortsätter gnugga på och gör det vi bestämt oss för i 90 minuter. Att vi följer matchplanen fullt ut. Vi har en viktig vecka framför oss med två raka hemmamatcher, fortsätter ”Kimmen”.

De senaste två säsongerna har Broberg besegrat IFK i Arena Vänersborg med uddamålet. 2-1 förra säsongen och 3-2 för två år sedan. Läge alltså att med hjälp av starkt publikstöd utkräva revansch i den så viktiga hemmafighten på onsdagskvällen. 

-Det brukar alltid vara tighta jämna och lite griniga matcher mot Broberg, med mycket känslor inblandade. Roliga fighter att spela, avslutar en laddad Joakim Johansson.

På söndag väntar en ny viktig hemmamatch i arenan då tidigare IFK-tränaren Jesper Larsson och hans Frillesås kommer på besök. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno