Inför mötet med Västerås SK

Förra lördagen gästades Arena Vänersborg av nummer ett i bandyns maratontabell, Sandvikens AIK. Den här lördagen (kl 17.00) är det dags för IFK att möta nummer två i maratontabellen, Västerås SK.

Det är ett merittyngt lag som kommer till Vänersborg. VSK har 20 SM, det senaste 2016 (vinst mot Villa med 5-2).

Årets upplaga av VSK har inlett elitserien med en storvinst borta mot Tellus och en  oavgjord hemma mot Broberg. Den senare var en målrik match. Båda lagen öste in mål till slutresultatet 8-8.

IFK kommer till lördagsmatchen med ytterligare en meriterande bortavinst mot Sirius med  4-2. Minnesvärt från den matchen är Juho Liukkonens bombardemang, tre hörnmål. När det gäller hörnor har IFK inlett serien strålande med fem mål på 21 hörnor. Det innebär att nästan var fjärde hörna blivit mål. Det vanligaste är att ungefär var tionde hörna blir mål.

I VSKs lag återfinns tre trotjänare som spelat flera hundra matcher för sitt lag – backarna Magnus Joneby (över 500 matcher) och Oscar Gröhn (över 300) och halvan Tobias Holmberg (över 200). Bäste målgörare hittills i årets serie är Daniel Johansson med fem mål på två matcher.

Förra säsongen blev resultatet mellan IFK och VSK oavgjort i båda matcherna (4-4 och 5-5).

I lördagens match ställer IFK upp med ordinarie lag, vilket innebär att Emil Wiklund återigen är spelklar. Emil var ej med i segermatchen mot Sirius.

– Alla är friska och ser fram emot mötet mot VSK, säger IFKs andretränare Jesper Larsson, som också talar om att Lukas Forsström finns med i lördagens lag.

Jesper har naturligtvis följt VSKs första matcher och sett hur de spelat.

– De har väl samma problem som många andra lag med ekonomin och möjligheterna att behålla och få nya spelare. Men VSK är självklart ett bra lag och har en del unga spelare på gång.

Jessper Larsson ser fram emot mötet mot VSK.

– Känslan hos oss är bra efter segern mot Sirius.

Text: Jan-Erik Ehne
Foto: Jorge Moreno