Inför mötet med Gripen BK

Nu är det äntligen dags för säsongens första träningsmatch för IFK Vänersborg då lokalrivalen Gripen/Trollhättan står för motståndet i Arenan.

Det blir också en första chans att stifta bekantskap med IFK:s mycket spännande nyförvärv Jesper Öhrlund som lämnar Broberg/Söderhamn. En spelare som IFK haft på sin  radar i flera år och velat ha till klubben.

-IFK har varit i  kontakt med mig tidigare, men då har inte läget varit rätt för en flytt. Nu känns det jättebra att få komma till Vänersborg och även om jag bara varit i klubben och staden en knapp månad så har allting varit väldigt bra. Känns lite som en nystart för mig, säger Jesper.

Jesper Öhrlund lämnade sin moderförening Örebro inför säsongen 2011-12 för att flytta till Söderhamn och Broberg. Nu väntar alltså spel i IFK Vänersborg och kontraktet är skrivet på två år. Därmed kommer vår store stjärna Robin Öhrlund att få sällskap av sin äldre bror, någonting som de både har pratat lite om de senaste åren och haft en  gemensam dröm att få göra.

-Det känns jättebra. För det första känns det som om IFK har en tydlig ambition var på plan de vill ha mig, nämligen som renodlad forward. De senaste åren har jag spelat på väldigt många positioner, men det är som åkande djupledsforward jag är bäst som. Jag är hårt jobbande och har ett bra skott.  Nu skall det bli jätteroligt att få spela med Robin. Vi trodde väl kanske inte från början att det skulle bli så,   men vi har haft en dröm i flera år att få göra det och Robin har berättat mycket bra om IFK. Det känns bra på träningarna. Vi har hittat varandra  fint med kombinationer. Sedan gäller det för mig att inse att det kommer att ta lite tid i början innan jag är som bäst med tanke på klubbflytt och att lagen är lite olika med sin spelstil, fortsätter Jesper som är förhoppningsfull om IFK:s chanser i vinter. Jesper Öhrlund har än så länge kvar  sin familj i Söderhamn där sambon Emelie  och barnen Loe, Franz och bonusbarnet Signe bor i familjens hus. I November är det tänkt att familjen skall återförenas igen på heltid.

-Emelie har verkligen varit helt fantastiskt stöttande och bra i allt detta med flytten. Hon har tagit ett jätteansvar under denna tid och jag har henne att tacka för väldigt  mycket. Jag kommer att åka upp och hälsa på familjen ett par gånger nu i höst,  bland annat nu i början av september. Känns härligt att snart få åter se dem, avslutar Jesper Öhrlund.

Huvudtränaren Ari Holopainen kan se tillbaka på en bra försäsong och är nöjd med hur det har sett ut på lagets isträningar. -Det har stundtals sett riktigt bra ut och jag känner att vi är bättre än tidigare år vid denna tidpunkt. Sedan får vi naturligtvis se hur det ser i match också, men känslan är i alla fall att vi har flyttat fram positionerna mot tidigare. Nu skall det bli roligt att få spela matcher igen, säger Ari. 

-Spelare som Viktor Hjelm, Felix Callander och David Jensen blir spännande att följa. Vi hoppas att de kan ta ytterligare steg mot fjolåret där  de avslutade säsongen mycket starkt. Nu går de in i sin andra seniorsäsong och vi hoppas mycket på dem.  Jag har en bra känsla inför säsongen, avslutar Ari Holopainen.

Vi vill passa på att hälsa publiken välkommen  till säsongens första träningsmatch med derbyt mot Gripen/Trollhättan. Matchen startar 14.00 i Arenan. I motståndarlaget återfinns en gammal kär bekant i Mikko Lukkarila som lämnat IFK efter flera säsonger.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Martin Frändberg