Inför Motala – IFK

pk4413

En koncentrerad Mikko Lukarilla från mötet med Motala i höstas då IFK vann med 7-0. I bakgrunden ser vi IFK:s tränarduon Andersson - Holopainen Foto: Patrik Karlsson


Efter en veckas uppehåll väntar nu två matcher för IFK Vänersborg i helgen. Först Motala borta på fredagskvällen och sedan Bollnäs hemma i Arenan på söndag. IFK har haft en bra och varierad träningsvecka enligt tränaren Ari Holopainen.

-Vi körde tufft i början av veckan och nu har vi släppt lite på det. Jag tycker det känns som att vi har pigga ben, säger han.

Motala borta betyder spel utomhus, men det är påverkar inte något i uppladdningen eller några förändringar av spelet.

-Vi kan inte förbereda oss för utomhusspel utan får ta det som det kommer. Det ser i alla fall ut att bli bra väder, -3 och vindstilla, säger han samtidigt som han kollar sin väderapp på mobilen. Vi har sagt att vi inte ska tänka på sådant som vi inte kan påverka och det är bland annat vädret. Vi får kolla när vi kommer fram hur det är.

Det blir inga spelarmässiga förändringar sedan Sirius matchen utan samma gäng och uppställning. Tränarduon, Holopainen och Andersson, tycker att IFK har varit bra efter annandagens match mot Villa som var ett riktigt bottennapp.

-Vi hade en ganska så djup svacka innan jul och slog i botten vid Villa-matchen. Vi tränade hårt och man vet aldrig riktigt när det ska vända, men det har det gjort nu. Vi har gjort ett par riktigt bra matcher och ett par som varit bra, och nu ska vi hålla i det, menar tränarduon samstämmigt.

Motala är nykomling i årets serie och slåss i botten för att hänga kvar i Elitserien. Förra veckan besegrade man TB Västerås i bottenfinalen med 7–2 och nu har man tre poängs marginal till nedflyttningsplatsen.

-Jag såg den matchen och Motala var bra. De tänker inte så mycket utan de bara kör. Det blir ingen lätt match utan vi kommer att få slita varje minut imorgon, säger Ari Holopainen. Men det är två poäng vi är ute efter imorgon, så är det.

Text: Svante Johansson