Inför Motala hemma

Ny match för IFK Vänersborg när IFK Motala kommer på besök till Arenan på tisdag kväll. Med andra ord en ny tuff match för ett IFK som fortsatt har svårt att plocka poäng i Elitserien.

Senast borta mot Vetlanda i lördag hade man en 4-2 ledning som hemmalaget vände till seger med 6-5, och raden av knappa förluster blev ännu längre.

-Det var en tuff förlust i lördags. Vi spelade bra och hade matchen, men vi hade också en sämre period i den andra halvleken och då straffades vi oerhört hårt, säger IFK:s ytterhalv Robin Lundqvist.

Robin syftar naturligtvis på när Vetlanda gjorde fyra raka mål i slutet av matchen, och vände till seger.

Robin Lundqvist som är veteran i laget och gjorde i lördags sin 400:e match i IFK-tröjan. Han debuterade redan säsongen 07/08 och är alltså inne på sin sextonde raka säsong i IFK:s A-lag.

-Ja det har blitt några säsonger, säger Robin. De två första gjorde jag utomhus på gamla isstadion.

Numera huserar han ytterhalven, men där har han inte spelat hela tiden.

-Jag har inte stått i mål och inte spelat libero, men annars har jag varit runt på de flesta platser i laget. Jag trivs bra på halven och tycker nog själv att det är där jag passar bäst, förklarar 31-årige Robin, som ännu inte ser slutet på sin bandy karriär.

-Några säsonger till ska det allt bli. Jag är ju inte så gammal, och jag tycker fortfarandet det är väldigt kul att spela bandy.

Robin har också stor respekt för morgondagens motståndare Motala:

-Motala är luriga och svårlästa och man vet aldrig riktigt vad de har för plan för matchen. De är svåra att möta borta, men hemma tycker jag vi har en bra chans.

Elitserien går nu in i sitt absoluta slutskede med bara tre matcher kvar innan vi vet hur tabellplaceringarna har fördelats. För IFK gäller det att plocka så många poäng som möjligt.

-Vi är överens om att göra det så bra vi kan och ta en match i taget. Vi gjorde det väldigt bra i början av säsongen men tyvärr har det varit för få matcher vi har kommit upp i den nivån vi vill vara på, menar Robin Lundqvist.

Tyvärr så fick laget ett negativt besked på måndagskvällen då Hugo Nyman stängs av de tre sista matcher efter sin tackling senast mot Vetlanda. Ett avbräck såklart för IFK.

-Det är bara att gilla läget. Vi ska försöka hitta tillbaka till det spelet vi hade i höstas. En match i taget, avslutar jubilaren Robin Lundqvist.

Matchstart är som vanligt 19:00 och vi hälsar alla Välkomna till Arenan och heja fram vårt IFK.

Tillsammans är vi Vänersborg

 

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno