Inför matchen mot Västerstrands AIK

IFK Vänersborgs damlag beger sig till Karlstad för spännande allsvensk fight mot Västerstrands AIK, i Tingvallas nya fina inomhusarena. Hemmamötet slutade med uddamålsseger för IFK efter sent avgörande mål av Anna Egeberg, efter en mycket rafflande match.

-Det var en tight match mellan två bra lag. De matcherna som är roligast att vinna, säger IFK Vänersborgs huvudtränare Tobias Larsson.

IFK kommer med tre raka segrar och har sett riktigt bra ut. I senaste bortafighten mot Tranås BOIS vann IFK med siffrorna 3-1 efter mål av Rut-Lina Berner, Elly Lundewall och Hanna Wetterling.

-Vi har nött på vårat sätt att spela och på slutet har det kuggat i ordentligt. Jätteroligt att se och tjejerna känner att spelar vi som vi kan är vi ett mycket bra lag. Alla är tillbaka i träning igen, så det ser bra ut, fortsätter Tobias Larsson.

Matchen mot Västerstrands AIK följer vi på Bandygrytan och fighten börjar 15.00.

Efter det väntar en ny bortafight mot Jönköping innan vänersborgspubliken äntligen får se IFK spela hemma i arenan igen då Västerås SK väntar 20/2. Första hemmamatchen på två månader. Då uppmanar vi publiken att komma till arenan och heja fram vårat duktiga damlag till nya viktiga poäng i allsvenska toppstriden.

I samband med matchen mot VSK kommer det att vara en kampanj från en av våra viktiga samarbetspartners Hansson Bil med lite överaskningar.

Text: Niklas Thonander
Foto: Mikael Larsson