Inför matchen mot Kungälv

IFK Kungälv – IFK Vänersborg, onsdag 18/11 kl. 19.00, Ale Arena

Ikväll är det äntligen dags för match igen, när IFK Vänersborg åker några mil medströms längs Göta Älv för att möta Kungälv i Ale Arena. Tränaren Stefan Karlsson tror på en tuff kamp mellan två lag som har startat säsongen starkt. Motståndarna tog en fin skalp mot Västerås tidigare i höstas, och i tabellen ligger lagen lika inför matchen.

– Det är ett lag som visar att de kan ta poäng mot vilka som helst, och det är bra för bandyn att det är jämnt i serien, säger Stefan.

Både han och laget har sedan länge skakat av sig förlusten i fredags, och tar med sig mycket positivt från den matchen. Efter några bra träningar ligger fokus dels på att hugga till på de chanser som man skapar, men även på fortsatt god struktur längre bak i banan.

– Det gäller att vi hittar en bra nivå i det defensiva spelet och lyckas styra spelet så mycket som möjligt, samtidigt som vi orkar i 90 minuter.

Att matchen spelas under bra förhållanden inomhus är inte heller en nackdel, samt att det korta avståndet talar för flera busslaster med supportrar från Vänersborg.

– Det finns goda chanser att slå dem även på publiksidan, säger Stefan.

Det finns inga skador eller sjukdomar, och truppen ser således ut som senast. 

Följ matchen:

TTELA – Liverapport

Mer inför matchen:

Inför matchen på IFK Kungälvs hemsida

Text: Rickard Sköld

Foto: Patrik Karlsson