Inför matchen mot IK Tellus

Efter 7-4 förlusten mot Broberg/Söderhamn är det ett mycket revanschsuget IFK Vänersborg som laddar för bortamatch mot IK Tellus på söndagen. Den tredje på mindre än en vecka.

IFK har klar plus statistik på stockholmslaget och har vunnit de fem senaste mötena, varav de två senaste bortamötena har slutat 4-3 (2018) och 6-3 förra året. IFK får gälla som favorit och det är läge att bryta den dystra bortasviten och ta säsongens första vinst.

-Vår första halvlek mot senast mot Broberg var fantastiskt bra från vår sida. Sedan smyger det in en osäkerhet och känslan är att vi blir rädda att förlora. Alldeles för passiva och spelar naivt, säger huvudtränaren Ari Holopainen.

-Tyvärr inte första gången heller, men vi har noga pratat igenom matchen med killarna och är fast beslutsamma att följa matchplanen i 90 minuter mot Tellus. Då vet vi att vi blir svåra att slå, fortsätter Ari.

Robin Lundqvist är kvar hemma i Vänersborg och spelar inte heller den avslutande matchen i IFK:s veckolånga bortaturne’. Joakim ”Kimmen” Johansson är skadad och kommer inte att medverka imorgon.

-Vi har kallat in såväl Samuel Batz som Hugo Nyman som anslutit till truppen. Sedan får vi avvakta och se vem vi matchar, avslutar Ari Holopainen.

Matchen som börjar 14.30 följer ni på Sportbladet Play, eller på Bandygrytan. Efter bortamatchen mot Tellus väntar Vetlanda BK hemma i Arena Vänersborg i en ny mycket viktig fight i kampen om en slutspelsplats.

Text: Niklas Thonander
Foto: Patrik Karlsson