Inför matchen IFK Vänersborg – AIK Bandy

IFK Vänersborg tar på onsdagskvällen mot förra årets SM-finalister AIK Bandy, där AIK förlorade i andra förlängningskvarten mot Villa Lidköping BK i en jämn match

Efter en ganska tung försäsong där vi inte visste riktigt var IFK stod och att vi inte levererade mycket framåt. I premiärmatchen mot Sirius visade IFK att det finnsett starkt försvar samt  forwards som kan leverera, Niklas Holopainen och Emil Viklund gjorde var sina hattrick, och några av målen var riktigt ”bandygodis”, slutresultat 6 – 4 till IFK i en mycket underhållande premiärmatch.
Det var en mycket bra match som vi kan bygga vidare från, alla gjorde helt enligt de vi kommit överens om säger Ari Holopainen

Tyvärr blev det lite smolk i bägaren när det visade sig att vår målvakt Kimmo Kyllönen skadade sig ca 30 sekunder före avslag, vi hoppas på ett snabbt tillfrisknade för Kimmo. Max Sundelius fick med kort varsel skrinna iväg och vakta målet och gjorde hela matchen igenom ett stabilt intryck.
Inte blev det bättre dagen efter då det visades sig att Sirius lämnat in en protest till tävlingskommittén i Svenska Bandyförbundet om att IFK Vänersborg hade för många spelare på avbytarbänken. IFK har fram till och med onsdag på sig att inkomma med yttrande till tävlingskommittén.

IFK har haft många jämna matcher mot AIK, både i serie och i cuper, om IFK sätter sitt försvarsspel och att våra spjutspetsar levererar som senast så finns det alla chanser till en jämn och bra match.
AIK visade i premiärmatchen att laget håller en mycket hög klass, vann men 7-0 borta mot IFK Rättvik. Vi kan räkna med att AIK vill ta revansch på förra årets finalförlust mot Villa och kommer inte att ge bort några poäng i onödan.

Om allt klaffar så kanske vi också får se IFK:s senaste nyförvärv, Anders Svensson, en mycket meriterad världsmålvakt. Anders har gjort 99 landskamper för Sverige och är svensk mästare i Edsbyn åtta gånger. Anders kommer in, så att vi under Kimmo´s frånvaro, fortfarande har två bra målvakter att förlita oss till.

Under måndagsträningen medverkade samtliga i truppen utom Lucas Forsström och Kimmo Kyllönen som får vila tills vidare. Ari Holopainen uttryckte att det var en bra träningskväll och ser med tillförsikt framemot onsdagens match och mot AIK Bandy.

På onsdag den 3:e nov kl 19.00 hälsar vi publiken välkommen tillbaka till Arena Vänersborg. Publiksiffran från i fredags, 1731, är till för att slås, vi hoppas att vi kan få samma uppbackning och inramning från publiken även på onsdag.

Välkomna till Arena Vänersborg.

Text: Bill-Arne Andersson

Foto: Mikael Larsson