Inför Ljusdals BK – IFK Vänersborg, söndag kl 17

Ljusdals BK – IFK Vänersborg, söndag 23/11 kl. 17.00 

pk1286

Martin Röing och co ska hålla tätt mot Ljusdal i söndagens match på IP. Foto: Patrik Karlsson

Efter två rakar segrar för kamraterna väntar Ljusdals BK på bortaplan under söndagseftermiddagen. IFK började sin resa under lördag förmiddag, med sikte på Gävle där det blir övernattning innan resan fortsätter till Ljusdal på söndagen.

Vi fick tag i kapten Martin Röing som satt i bussen och studerade senaste segermatchen mot Kalix, och känslan i truppen var på topp.

– Det känns bra såklart. Två stabila segrar gör att vi får lite självförtroende och lugn, säger Röing.

Efter att de låg under med 0-2 mot Kalix, tog IFK sig i kragen och ordnade en stabil och tvärsäker seger med 6-2.

– Jag tycker vi har varit mer energiska och vi har spelat med mer tålamod de två senaste matcherna. Vi ser det nu här på filmen, vi har ju bollen otroligt mycket och bjuder inte på några omställningar. Det kan se tråkigt ut att titta på, men betalningen kommer i andra halvlek när vi nött ner dem, säger Röing.

Och visst kan det bli en liknande taktik mot Ljusdal som ligger på 1 poäng efter sex spelade omgångar. Senast fick de sig en genomkörare av SAIK som besegrade dem med 7-2. Enligt bandypuls.se har Ljusdal dragits med en del skador, men räknar med att ha tillbaka Daniel Rexin och Daniel Skarps till matchen mot IFK.

– Det kan nog bli en liknande matchbild mot Ljusdal, jag tror att vi kommer bli det spelförande laget. Men vi fokuserar som vanligt på vårt eget spel, berättar Röing som inte vågar tippa något resultat före matchen.

– Jag tror och förväntar mig att vi ska vinna, sen spelar resultatet ingen roll.

Eftersom det blir stopp i Gävle idag lär väl matchen mellan SAIK och Villa vara en högaktuell kvällsaktivitet för laget.

– Jo några ska åka dit och kolla, medan vissa som håller på United och Arsenal påstår att det är viktigare matcher ikväll, säger Martin och skrattar.

LÄGET I LAGET

Förändringen i truppen sedan förra matchen är att Nils Berner kliver in i medan Henric Eriksson står över. Zitouni finns med som reserv på resan.

MATCHEN LIVESÄNDS

På Ljusdals egen Youtube-kanal sänds matchen live helt kostnadsfritt, klicka här.

Ni kan också följa matchen på Elitrapport.se