Inför kvartsfinal 5: VSK – IFK Vänersborg

Text: Svante Johansson   Foto: Mikael Larsson

INFÖR KVARTSFINAL 5 MELLAN IFK VÄNERSBORG OCH VÄSTERÅS.

Hedqvist här i samtal(?) med VSK:s Oskar Robertson.

IFK’s anfallsess Joakim Hedqvist ser fram emot avgörandet.

– Det är ju dessa matcher man allra helst vill spela, säger Joakim.

Det blir alltså en ren finalmatch på kvartsfinalserien mellan IFK Vänersborg och Västerås SK. VSK har har ju kvitterat IFK’s 2-0 ledning i matcher och nu är det helt jämnt, 2-2 i matcher och 22-22 i målskillnad. Jämnare än så kan det inte vara inför upplösningen på tisdag kväll.

– Hade någon sagt innan att vi skulle spela en femte och avgörande match mot Västerås, så hade vi köpt det alla dagar i veckan. Nu är vi framme där och det känns väldigt inspirerande. Det kommer att bli en kamp över minst 90 minuter, säger Joakim Hedqvist, och fortsätter:

– Det är så jämnt mellan oss så det blir tillfälligheter som kommer att avgöra, och det finns heller inga livlinor att ta till. Men Västerås är favoriter och pressen ligger på dem.

Avgjort förr mot Västerås

Joakim har fina minnen från avgörande slutspelsmatcher mot just Västerås.

– Ja, det har jag. Det var en femte och avgörande semifinal med Edsbyn. Vi låg under med 3-0 och det var en kvart kvar att spela. Jag gjorde tre mål och vi vände och vann med 4-3! Härliga minnen, myser Hedqvist.

Träning på måndag för IFK-killarna. Samling med gemensam lunch på tisdag och sen avfärd mot Västerås. Så ser uppladdningen ut.

– Det handlar mest om at skapa energi nu, och måndagsträningen gav verkligen det. Vi slipade på lite detaljer och vi hoppas att vi kan ha med oss någon överraskning till Västerås.

– Vi har spelat väldigt bra på bortaplan i år och det är också något vi tar med oss.

Har känt stödet

Ja detta blir en match för oss IFK-supportrar att se fram emot. Förhoppningsvis kommer det att vara ett 50-tal IFK-fans på plats i Västerås. Vi andra får bänka oss i TV-soffan.

– Det har varit två härliga matcher i Arenan, och vi har verkligen känt stödet nu under kvartsfinalerna, säger Joakim.

Vad kan vi vänta oss för match på tisdagskväll, avvaktande spel eller blir det full fart från början?

– Det blir en kamp som kommer att vippa över åt något håll, förhoppningsvis vårt. Men det gäller att vi är noggranna med detaljerna och att alla gör sitt jobb. Det är så tajt mellan oss, så varje liten duell kan vara avgörande, och de duellerna skall vi vinna, lovar Joakim Hedqvist.

 

Gratis bussresa till Västerås!

IFK Vänersborg och Supporterklubben Älgarna bjuder på bussresan till den avgörande matchen! Åk med och heja fram laget till en semifinal! Avfärd från resecentrum Vänersborg kl. 13.45. Läs mer på www.algarna.net/slutspel