INFÖR KVARTSFINAL 4 MELLAN IFK VÄNERSBORG OCH VÄSTERÅS SK

Text: Svante Johansson    Foto: Mikael Larsson

Stefan Karlssons funderingar inför kvartsfinalen hemma i Arenan.

Då är det dags för en fjärde kvartsfinal mellan IFK Vänersborg och Västerås SK. Nu hemma i Arenan, och det är IFK som är i ledning med 2-1 i matcher. IFK har alltså möjlighet att kvalificera sig för semifinal inför hemmapubliken.

– Det blir en fantastisk match. Först till tre är det som gäller, säger IFK Vänersborgs tränare Stefan Karlsson.

IFK Vänersborg hade ju möjlighet att avgöra kvartsfinalspelet redan i fredags i Västerås, men man räckte inte riktigt till utan föll med 9-5.

– Vi gör en ganska bra match, men orkar inte riktigt. Västerås vinner rättvist, men vi gör i alla fall fem mål och det tar vi med oss från den matchen, säger Stefan.

Så förlusten har ni redan släppt?

– Den slängde vi i papperskorgen direkt efter matchen. Självklart vill vi inte förlora, men den har vi lagt bakom oss nu.

Efter fredagsmatchen övernattade IFK i Örebro, innan resan gick hemåt på lördag förmiddag.

-Vi hade ett bra snack vid frukosten, och var överens om att nu laddar vi på för nästa match. Det är ingen idé att älta några förluster, menar Stefan.

Rickard Kamperin Wallin och Christoffer Fagerström var ju inte med i fredagsmatchen. Något nytt om deras medverkan på söndag?

– Rickard spelar, och det är bra att vi får ordinarie backlinje. Christoffer är mer tveksamt. Hans lårkaka spökar fortfarande lite, men man vet aldrig med Christoffer. För övrigt kör vi med samma uppställning som senast, förklarar Stefan Karlsson.

Efter hemkomsten på lördag eftermiddag körde IFK ett kortare träningspass.

– Vi körde ett kortare pass, men hade bra tempo. Sen hade vi lite mys och snackade lite. Killarna känns väldigt lugna och fina, och har massor av energi kvar, säger Stefan.

Många IFK-supporters på plats i Västerås och många nu på söndag.

– Vi känner verkligen stödet från våra supporter, och det var ett bra drag i Västerås med alla IFK:are på plats. Får hoppas på ännu mera tryck i Arenan på söndag!

– Vi har gjort det väldgt bra så här långt i slutspelet och vi har 2-1 i matcher, men är självklart inte nöjda än. Vi har massor med energi kvar och framförallt en verklig vilja att vinna alla våra matcher, avslutar Stefan Karlsson.

Så missa inte denna bandyfest i Arena Vänersborg. Nu fyller vi arenan till bredden och hjälper till att bära laget till en SM-semifinal! 

Söndag 23 februari kl 18:45

#allatillarenan

Biljettförsäljning i entréhallen i Arena Vänersborg från kl 12.00.