Inför kvartsfinal 3: Hammarby – IFK Vänersborg

Kvartsfinal 3: Hammarby – IFK Vänersborg, torsdag 19 feb kl 19.00, Zinkensdamm

> Följ matchen här

Johan Koch är urstark och på offensiven! Foto: Mikael Larsson

Han ska vara med i offensiven och skapa lägen. Det är en av nummer 55:s uppgifter i IFK Vänersborg, och det gör han bra.

I senaste matchen mot Hammarby IF var Johan Koch en av de bästa i laget. Han tar tag i bollen och åker upp med den och är väldigt svårstoppad:

– Jo det gick väl helt okey. I första halvleken var vi väldigt bra, och kanske skulle vi gjort något mer mål där. Vi spelar verkligen ut och har 6-1 i paus. I andra halvlek bjuder vi dem i matchen. Vi var lite osmarta med bollen när vi hade den, och det straffade sig, säger Koch.

Två oavgjorda matcher med förlängning måste ta på kropparna:

– På onsdagen har vi bara vilat så nu känns det bra, trots två långa matcher. Man är ju inte van med förlängning men vi är förberedda, så det är inga problem.

Hur kommer det gå ikväll:

– Det blir en ny tuff och spännande match. Det är två jämna lag som möts, så det kommer bli hårt. Jag hoppas att vi gör en bra match för det gäller och vinna nu. Det är slutspelsmatcher nu och då är det bara vinna som gäller, avslutar Johan Koch.

Läget i laget

– Det är bra. Zitouni fick ju en smäll på uppvärmningen på tisdagen och fick stå över matchen, men nu är han på G. Han är tillgänglig men jag har inte tagit något beslut ännu om han får spela. Han måste vara 100 procent för det går inte spela halvskadad. Sundin följer också med så vi väntar med beslutet, meddelar Stefan Karlsson

Det har varit två långa matcher nu. Hur påverkar det spelarna:

– Onsdagen var en återhämtningsdag som innehöll bad, bastu och massage. Efter det hade vi en samling och alla såg pigga ut.

Kommer ni ändra på något i spelet:

– Nej det kommer vi inte. Det gäller att vi tar lärdom från de misstag vi gjort och försöka ändra på det.

Stefan har hemadressen 100 meter från arenan och efter elva år i klubben, så känner han hälften av alla spelarna i Hammarby:

– Det känns inte något speciellt. Jag har varit borta länge. Alla är vänliga och det är kul att komma dit och spela. Vi siktar på att göra en bra match och pressen ligger på ”Bajen”.

Text: Sven Wassén  Foto: Mikael Larsson

Matchen kan ni följa via Martin Ahlins liverapport på ttela.se