Inför kvartsfinal 2, IFK – VSK

Text: Svante Johansson  Foto: Mikael Larsson

Inför: Kvartsfinal 2 mellan IFK Vänersborg och Västerås SK

Målglädje i Västerås i söndags. Foto: Mikael Larsson

På tisdag är det dags för den andra kvartsfinalen mellan IFK Vänersborg och Västerås, denna gång hemma i Arenan. IFK vann ju den första matchen med klara 9-3, och fick därmed en kanonstart på SM-slutspelet.

– Vi har gjort två bra matcher mot dem tidigare i år, så vi åkte självklart till Västerås för att vinna, säger IFK’s tränare Stefan Karlsson, och fortsätter.
– Vi gör en riktigt bra match. Vi är bättre än Västerås även om de inleder matchen ganska piggt. Men när vi väl får hål på dom så är matchen vår. Det är klart att de slår av lite på tempot när målen börjar trilla in.

Det måste kännas oerhört skönt att få en sådan start på slutspelet.

– Det är klart att en sådan här seger ger energi till hela laget, och det stärker oss i alla delar. Vi får ju också ett kvitto på att vi gör rätt saker, menar Stefan.

IFK laddade upp med ett lite kortare träningspass på måndagen. Det rapporterades inga nya skador utan det blir samma lag som i bortamatchen.

– Vi körde ett tempo-pass, snackade lite och sedan käkade vi tillsammans. Det gäller att komma upp i nivå snabbt igen, förklarar Stefan.


Vad kan vi förvänta oss för match på tisdag? Kommer vi att få se ett vassare Västerås?

– Något hittar dom nog på, och det är klart att vi måste vara vakna på hur de startar matchen. Men egentligen så bryr vi oss mest om vårt egna spel. Vi ska fortsätta att vara kloka och förståndiga när vi agerar.

Storsegern till trots, så menar Stefan Karlsson att Västerås fortfarande är favoriter.

– Vi leder med 1-0, och det är ju max så här långt. Men med den satsningen Västerås gjorde inför säsongen, så är det klart att de är favoriter i denna kvartsfinal. Men kom ihåg att vi alltid går för seger, tillägger Stefan.

Den stora segern i söndags bäddar också för mycket publik i Arenan på tisdag.

– Det vore väldigt kul för killarna om det kommer mycket publik, och det blir en sevärd match det lovar jag, säger Stefan Karlsson avslutningsvis.

Så Välkomna alla på en sevärd kvartsfinal i Arena Vänersborg.