Inför Kvällens möte med VSK

Efter tunga uddamålsförlusten mot Vetlanda väntar nu en riktig höjdare på fredagskvällen när IFK tar emot 20-faldiga svenska mästarna Västerås SK i arenan. 

Det brukar bli mycket sevärda och jämna fighter mot VSK. I de fem senaste mötena har tre slutat med kryss och två med uddamålsvinster för Västerås. Förra säsongen föll IFK med 4-3 på hemmais efter bland annat två mål av Ilja Grachev. Året innan oavgjort 5-5.

-En utmaning för oss att möta Västerås hemma i en fredagsmatch. Det blir inte mycket bättre än så, säger IFK:s assisterande tränare Robert Mayborn, efter torsdagens lättare ispass i arenan. 

-Det gäller att vi gör en 100 procentig insats. Håller vi oss till att göra det vi sagt och kommer upp i prestation har vi bra chans. 

-Vi har tyvärr haft lite marginaler emot oss hittils denna säsong. Vi blir tyvärr hårt straffade mot Vetlanda när de gör tre snabba mål i första halvlek när vi dippar. Vi ger oss ändå chansen i andra halvlek och skapar flera bra möjligheter utöver målen, fortsätter Robert Mayborn.

Västerås SK är i bra form. Har vunnit fyra av sina fem senaste elitseriematcher, senast en komfortabel 6-3 vinst i Vetlanda. Det gäller att vi håller extra koll på Robin Andersson som med sina 13 mål är bästa målskytt.Lagets store stjärna är annars Martin Landström  med 24 poäng hittils denna säsong. Martin som återvände till svensk bandy och elitseriespel igen i år efter en sejour i Ryssland. 

Adam Herou Löf som varit mycket bra i vinter toppar IFK Vänersborgs poängliga med  19 poäng. Anfallaren Niklas Holopainen med nummer nio på ryggen bäste målskytt med elva fullträffar. 

 

Vi önskar publiken välkommen till arenan för en mycket häftig fredagsfight och hoppas på starkt publikstöd när viktiga poäng står på spel. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson