INFÖR KVÄLLENS MÖTE MED IK TELLUS

IFK Vänersborg spelar på fredagskvällen sin fjärde match på drygt en vecka. Laget besegrade Frillesås i senaste hemmafighten med komfortabla 5-0 och följde upp med en ny fin insats i svåra bortamatchen mot Edsbyn i tisdags, där IF

-Vi stod för en bra insats mot Frillesås och gör även en bra match mot Edsbyn. Första halvlek är vi det bättre laget. Jämnare i andra. Synd att vi inte fick med oss en poäng hem. Det var vi värda, säger Ari Holopainen efter torsdagens träning. 

Tellus ligger på 14:de plats med två inspelade poäng, efter en vinst då laget besegrade nykomlingen IFK Rättvik på bortaplan med uddamålet.  Laget är sex poäng efter IFK. Förra säsongens möten slutade båda med IFK Vänersborgs seger. 5-4 i arena Vänersborg och 6-3 i Stockholm. Noterbart från de matcherna att  Emil Viklund stod för hela nio poäng. Fyra mål i uddamålssegern på hemmais och 2+3 i bortafighten. Låt oss hoppas på liknande utdelning i fredagens drabbning.

-Vi fokuserar helt på vår egen insats. Kommer vi upp i nivå så vet vi att vi är ett bättre lag än Tellus, men det är samtidigt en svår match där alla förväntar sig seger, så det krävs en bra prestation från vår sida, avslutar IFK:s huvudtränare Ari Holopainen.

 

Viktiga poäng på spel i väldigt jämn tabell. Vi hoppas på starkt publiktryck och välkomnar våra fans till fighten mot Tellus. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno