Inför kvällen match mot IK Sirius

IFK Vänersborg kommer från en förlust på hemmais mot Vetlanda där VBK avgjorde en mycket jämn tillställning i slutminuterna. En tung förlust där IFK hämtade upp ett tvåmålsunderläge, men prestationsmässigt ett steg framåt för kamraterna.

Nu väntar IK Sirius på bortaplan i en ny mycket betydelsefull fight på fredagskvällen. När lagen möttes tidigare denna säsong, i arena Vänersborg vann IFK med 6-4 efter hattrick av såväl Emil Viklund som Niklas Holopainen.

Sirius har varit en positiv överraskning i bandyns elitserie. Anförda av stjärnan Ted Bergström som är lagets store målskytt med hela 36 fullträffar ligger uppsalalaget förnärvarande på femte plats i tabellen. IFK ligger på tionde- och sista slutspelsplats och har fyra matcher kvar att spela, varav tre är på bortais.
IFK har bra statistik på Sirius och har bland annat vunnit de två senaste på Studenternas.

-Sirius spelar väldigt bra och har hittat harmonin i sitt spel. Det gäller att vi gör vårat yttersta i defensiven och tar vara på chanserna som vi vet att vi kommer få, säger Ari Holopainen.

-Känslan är ändå att vi är där och vi gjorde en spelmässigt bra match senast mot Vetlanda, ett steg i rätt riktning. Vi kommer kriga in i kaklet, avslutar IFK:s huvudtränare.

Efter Sirius väntar Västerås, Bollnäs och Rättvik för IFK Vänersborg i avslutningen av elitserien, varav de två sista är riktiga nyckelfighter. En mycket spännande avslutning på grundserien för IFK Vänersborg som jagar en plats i åttondelsfinalen, samtidigt som det i högsta grad gäller att hålla sig ifrån ett negativt kval.

Matchen på Studenternas mot Sirius börjar 19.00 och ni följer kampen på Sportbladet/Play eller på Bandygrytan.

Text: Niklas Thonander
Foto: Jorge Moreno