Inför Kalixmatchen

Så här dagen innan matchen mot Kalix Bandy ger vår tränare Stefan Karlsson sin syn på läget i laget,  hur man går vidare efter onsdagsmatchen och hur man nu ska försöka betvinga Kalix på lördagkväll.

Hur är läget i laget? Vi har precis som tidigare en bra stämning i gruppen. Det är klart att de två raka förlusterna (mot Västerås och Broberg Söderhamn) sätter ner humöret precis efter matcherna men när vi träffas igen på nästkommande träning är stämningen bra. Vi gör bra saker i matcherna men också mindre bra och det måste vi rätta till. Vi sitter själva på lösningarna och vi jobbar konstruktivt tillsammans för att lösa detta.

Vad tycker du om era prestationer spelmässigt hittills? Som jag sa så jobbar vi med vårt egna spel hela tiden och vi tror på det vi gör. I stora drag finns det positiva saker att peka på. Men vi har stunder då vi kan prestera mycket bättre. Det gäller för oss tillsammans att rätta till detta.

Många undrar hur det ser ut på skadefronten? Vi har en del skador för tillfället. Gabriel Bridholm är borta på obestämd tid. Han har en bristning i ljumsktrakten som omöjliggör träning och match just nu. Så mot Kalix kommer Mattias Andersson att vakta målet och juniormålvakten Kalle Jönsson kommer att vara backup på bänken. Vi tittar på alternativa lösningar externt just nu för att säkerställa en lösning på målvaktsfronten. Vi får se vad som händer. Vidare så är Adam Blomster, Adam Herou Löf och Andreas Eriksson ur spel. När det gäller Henrik Erikssons skada (ett elakartat skärsår) så är det ytterst tveksamt om han kan spela mot Kalix. Glädjande är dock att Petter Andersson har lämnat klartecken för spel samt Alexander Zitouni som var febersjuk senast.

Vad vet du om Kalix och hur förväntar du dig matchbilden? Kalix är ett trevligt lag att möta och det är bra för bandysverige att dom är med i elitserien. Vi får en spridning geografiskt som är positiv. Man har väl varit lite upp och ner hittills men har kapacitet att störa alla lag i serien. Laget har rutinerade pjäser i bla Olov Englund, Peter Stock, Mats Rönnqvist, Niklas Gällman och Johan Sundqvist samt en duktig målvakt i Björn Hellman. Tror inte att dom har någon ambition att vilja föra spelet i Arena Vänersborg utan kommer nog att spela på ungefär samma sätt som Kungälv och Broberg Söderhamn. Jag förväntar mig en tuff drabbning där vi måste vara ytterst noggranna i vårt spel. Minimera våra misstag och ta vara på våra målchanser. Jag hoppas också att publiken möter upp och ger laget sitt stöd.

Ni matchar tätt nu, redan på tisdag väntar Sirius på Studenternas och sedan Ljusdal hemma kommande fredag. Kommentar?Låter kanske tråkigt men vi fokuserar på en match i taget. Varje träning och varje match är viktig för oss. Hårt jobb vid varje tillfälle är medicinen som gäller, avslutar Stefan Karlsson.