INFÖR KALIX – IFK VÄNERSBORG


Emil Viklund tillsammans med brorsan Simon som spelar i Kalix.

Imorgon måndag är det dags för årets långresa för IFK Vänersborg, när man ska möta Kalix på bortaplan. Tidigt på morgonen rullar bussen från Vänersborg mot Landvetter. Därifrån är det flyg till Luleå med mellanlandning i Stockholm, för att sedan avsluta de sista åtta milen i buss.

-Det är en speciell match att åka upp till Kalix och spela, och nu ska det bli bra förutsättningar så vi ser fram emot det, säger tränaren Stefan Karlsson.

IFK har ju haft det lite tyngre den sista tiden, och senast var det förlust mot Villa i fredagskväll.

-Vi har gjort två bra matcher både mot Villa och Bollnäs, men det är detaljer som skiljer oss åt. De sätter några hörnor, och vi sätter inte någon. Vi tar lärdom av alla våra matcher, och förhoppningsvis har vi koll på detaljerna imorgon.

Kalix har inte gjort någon lysande start på årets Elitserie, utan parkerar på sista plats med tre inspelade poäng.

-Det gäller ändå att vi är beredda på en tuff fight. Alla matcher och alla poäng är oerhört viktiga, och det går inte att tro att man ska åka och hämta två poäng. Det gäller som alltid att det krävs en rejäl laginsats från vår sida och att vi är på plats kl. 19 imorgon kväll, menar Stefan Karlsson, som också aviserar en förändring i truppen och det är att Rickard Wallin Kamperin ersätter Simon Blomqvist.

IFK:s lagkapten Emil Viklund vänder ju hemåt imorgon och möter sina gamla klubbkompisar.

-Det är inga lätta matcher i år, men det är på tiden att vi vinner igen, säger Emil, som också menar att man lagt Villa-förlusten bakom sig.

-Det gäller att vi plockar med oss det som är bra, och släpper det som är mindre bra. Vi har spelat oavgjort de senaste två åren så det är faktiskt på tiden att vi vinner i Kalix, och det ska vi göra, lovar Emil, som dock inte hoppas på något större supporterstöd på ”hemmaplan”.

-Nej det tror jag inte, de som kommer håller nog på Kalix, säger han med skratt.

Det blir istället Mikko Lukarilla som ordnar med supporters till IFK imorgon.

-Familj, släkt och en hel del kompisar ska komma och titta, så det ska bli väldigt kul, säger Mikko Lukarilla. Mikko som får snabba på hemåt från Kalix, för han är uttagen i det finska lag som ska spela landskamper i Trollhättan den kommande helgen.

Därmed också sagt att Elitserien tar ett uppehåll efter morgondagens match och nästa match för IFK är derbyt hemma mot Villa den 16/12

 

Matchen sänds på Bandyplay.