Inför Kalix – IFK


Olle Berglund och hans lagkamrater beger sig ut på säsongens långresa imorgon.

Efter fredagens tunga uddamålsförlust i elitseriepremiären mot Edsbyn där IFK stod för en fin insats, så laddar laget nu om för bortamatch på onsdagskvällen mot Kalix. Laget har tränat på bra efter premiären och tränare Ari Holopainen har förutom Richard Wallin-Kampperin som är avstängd tillgång till samtliga sina spelare inför Kalix-matchen. -Det  kändes lite tungt efter premiären mot Edsbyn. Vi gör en riktigt bra match i 75 minuter, vår bästa prestation denna höst, men faller på sista tunga kvarten i första halvlek, där vi står för lite individuella misstag, samt vår ineffektivitet, säger  Ari efter tisdagens förmiddagsträning. -Samtidigt så känns det bra att vi har hittat ett spel som  långa stunder är väldigt bra. Spelar vi som vi skall kan vi rubba vem som helst av lagen i elitserien. Det som blir viktigast för oss nu är att vi hittar en stabilitet som gör att vi kan prestera på denna nivån, eller högre i samtliga våra matcher och inte tappar i kvalitet, fortsätter Ari. Nu väntar alltså Kalix för IFK i säsongens långresa. Laget åker från Vänersborg vid 04.20 på onsdagsmorgonen, först mot Göteborg och sedan flyg till Luleå, där de förövrigt även övernattar efter avslutad match. -Kalix blir en riktigt tuff bortamatch för oss. Det finns inga lätta matcher i denna serie. Det gäller för oss att vi krigar i 90 minuter och ger allt, men känslan är bra i truppen och vi tror på oss själva. Matchen mot Kalix blir också  första på två säsonger i elitseriesammanhang för  Joakim ”Kimmen” Johansson i blåvitt mundering. Vänersborgssonen med det fruktade skottet spelade ju som bekant i Hammarby förra säsongen. Viktor Hjelm och Felix Callander  står över onsdagens match och kommer spela med J-20 laget i helgen.

Som vi tidigare uppmärksammat så har IFK supporterstöd på plats på Kalix IP där en liten supporterskara  från älgarna har åkt bil de cirka 125 milen enkel resa och som kommer ge allt för att heja fram laget till seger.- Det känns helt fantastiskt för oss att vi har supportrar som visar ett sådant enormt engagemang för klubben. Vi är mycket tacksamma från spelar- och ledarhåll  och vill poängtera hur mycket stödet betyder för oss. Vi skall  verkligen kämpa allt vi kan för seger, avslutar Ari Holopainen.

IFK är tillbaka  i Vänersborg igen på torsdag vid lunchtid. Efter det kommer laget träna lätt på eftermiddagen och på fredagen innan man tar sig an Vetlanda i Arena Vänersborg lördag klockan 17.00. För de IFK:are som vill följa matchen mot Kalix kan med fördel köpa hem den via bandyplay.se. Det går även som tidigare att följa den på  elitrapport.se.

Text: Niklas Thonander