INFÖR KALIX BANDY – IFK VÄNERSBORG

pk9788

IFK signalerar för mål mot Kalix i hemmamötet. Vi får hoppas på repris imorgon.

Imorgon onsdag åker IFK Vänersborg till Norrbotten för att möta Kalix Bandy. En tuff motståndare då Kalix är väldigt hemmastarka, och det kommer även att bli tuffa förhållanden imorgon då väderprognosen pekar ner mot -15 grader.

– Kalix har hög kapacitet och visat det när de besegrat både Edsbyn och Hammarby i år, så detta kommer att bli en väldigt tuff bortamatch för oss. Men vi har gjort det bra de senaste matcherna, och kan vi komma upp i den nivån mot Kalix så har vi en bra chans till två nya poäng, säger IFK-tränaren Stefan Karlsson.

Redan klockan sex imorgon bitti startar resan med buss till Landvetter. Därefter är det flyg till Luleå via Arlanda och sedan buss de sista milen till Kalix. Med på planet är samma trupp som senast mot Sirius, vilket innebär att Johan Skatz ännu inte är klar för spel.

– Sjukgymnasten tycker att Skatz ska ta det lugnt en vecka till och då litar vi på det. Men Kimmen har gjort det väldigt bra när han spelat, så vi är lugna.

Efter matchen är det hotellövernattning i Luleå, innan resan går hemåt igen på torsdag morgon.

IFK Vänersborg har presterat bra på slutet och vunnit fem av de sex senaste matcherna. Fyra av dessa segrar är mot lag som är med och slåss om slutspelsplatserna, så formen för IFK är verkligen i stigande.

– Vi har framförallt lyckas hålla ihop laget i defensiven och det är nyckeln till att det ska gå bra. Sedan har vi blivit mycket bättre på att variera vårt spel, vi spelar långt, vi spelar brett och vi använder stora ytor, förklarar Stefan Karlsson.

Kalix imorgon och sedan Ljusdal hemma på lördag, därefter är det dags för ett landslagsuppehåll.

– Vi ska fortsätta spela vårt spel och få grunderna att sitta bra. Sedan ska vi lägga in all vår kraft i de två matcherna innan uppehållet, och vår förhoppning är att det ska räcka långt, avrundar Stefan Karlsson.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson